Miljøsensorer:

Trådløse sensorer med LoRaWAN-teknologi for miljøovervåking

Advantech kommer nå med EVA-2000-serien, en ny serie med smarte, trådløse sensorer som benytter LoRaWAN-teknologi. Serien markerer et betydelig fremskritt innenfor industriell bruk av sensorer, med dataoverføring med stor rekkevidde i kombinasjon med høy energieffektivitet.

Publisert Sist oppdatert

EVA-2000-serien består av diverse sensormodeller for alt fra temperatur til fuktighet og vannlekkasjer, og den er utviklet for krevende sektorer som industriell automatisering, utstyrsovervåking og miljøovervåking.

Sømløs trådløs integrering

EVA-2000-seriens funksjonalitet er sentrert rundt evnen til å samle og sende data trådløst over lengre avstander, med energieffektiv LoRaWAN-teknologi med lang rekkevidde. Denne kapasiteten forsterkes ytterligere ved sensorenes lave energiforbruk, noe som skyldes de doble 3,6 V li-ion-batteriene med lang levetid. Det at sensorene er utviklet etter LoRaWAN-standardene, innebærer blant annet enkel integrering i eksisterende systemer. I tillegg benytter alle enhetene i serien en innebygd antenne i en kompakt design, noe som legger til rette for fleksibel montering i mange ulike miljøer.

Strømmåler

Et av de mest fremtredende produktene i serien er EVA-2210, en trefasestrømmåler utstyrt med 3 stk. 75 A strømomformere. EVA-2210 kan måle strømstyrker på opptil 75 A i ulike typer utstyr som pumper, viftemotorer, kompressorer, datamaskiner og servere.

Temperatur- og fuktighetssensor

Modellene EVA-2310 og EVA-2311 gjør serien enda mer allsidig. EVA-2310 er en temperatur- og fuktighetssensor til overvåking av miljøer på kontorer og sykehus, i klasserom og i lagerbygg.

Varmesonde

EVA-2311 benytter en PT1000 varmesonde med rundt hode. Den har 2 m kabel og IP67-klassifisering, noe som gjør den egnet til registrering av ekstreme temperaturer mellom -70 og 200 °C.

Vannlekkasjesensor

Modellen EVA-2510 er en vannlekkasjesensor. Den brukes i kjøle- og vannbehandlingssystemer, der den registrerer potensielle problemer og varsler operatørene før de inntreffer. Slike sensorer passer godt i industriprosesser som krever presise målinger av miljøparametere.

Alle produktene i EVA-2000-serien er sømløst kompatible med Advantech WISE-6610 industriell LoRaWAN-gateway, noe som gir enkel fjernoppretting, synkronisering av kanalinnstillinger og justeringer av datahastigheten. Etter tilkobling kan applikasjonsinnstillinger som sykluser og terskler for dataoppdatering konfigureres via nedlastingskommandoer fra WISE-6610.

Powered by Labrador CMS