T&M - kunstig intelligens

Testoppsett for KI/ML-basert nevral mottaker, vist på MWC Barcelona i samarbeid med NVIDIA.

Rohde & Schwarz slutter seg til AI-RAN Alliance

Rohde & Schwarz har blitt det siste medlemmet av den nylig dannede AI-RAN-alliansen. Selskapet vil bidra med sin T&M-ekspertise til dette nye samarbeidsinitiativet, som tar sikte på å integrere kunstig intelligens (KI) i trådløs kommunikasjon for å bidra til ytelsen til radioaksess-nettverk (RAN) og mobilnettverk.

Medlemskapet markerer en betydelig milepæl for Rohde & Schwarz på veien mot 6G og tar det pågående samarbeidet med industriledere om AI-baserte «luft»-grensesnitt til et nytt nivå.

Andre aktører i alliansen er blant andre NVIDIA, Ericsson, Nokia og Samsung. Rohde & Schwarz vil bidra med sine test- og måleløsninger og mange års ekspertise for optimalisering av neste generasjons trådløse nettverk, heter det i en pressemelding.

AI-RAN-alliansen ble dannet i februar 2024 under den nylige Mobile World Congress i Barcelona, og vil utnytte medlemmenes respektive teknologiekspertise og kollektive lederskap til å fokusere på tre nøkkelområder innen forskning og innovasjon når økosystemene beveger seg mot 6G:

  • KI for RAN: Fremme RAN-evner gjennom KI for å forbedre spektral effektivitet.
  • KI og RAN: Integrering av KI- og RAN-prosesser for å utnytte infrastruktur mer effektivt og generere nye KI-drevne inntektsmuligheter.
  • KI på RAN: Utplassering av KI-tjenester på nettverkskanten gjennom RAN for å øke driftseffektiviteten og tilby nye tjenester til mobile brukere.

– Samarbeid er avgjørende for å frigjøre det fulle potensialet til 6G-komponenter, for eksempel et KI-native trådløst grensesnitt. Ved å samarbeide med ledende bransjeaktører og bli med i AI-RAN-alliansen, sikrer vi at vi forblir i forkant av trådløs kommunikasjonsinnovasjon. På denne måten drar økosystemet nytte av vår omfattende erfaring med å lage helhetlige testløsninger for den trådløse industrien, forklarer Andreas Pauly, Chief Technology Officer hos Rohde & Schwarz.

Powered by Labrador CMS