Iridium:

Prosjekt Stjernestøv for IoT og mobiltelefoni

Prosjekt Stardust som nå lanseres av satellittselskapet Iridium Communications er en videreutvikling av deres direkte-til-enhet (D2D)-strategi med 3GPP 5G-standardbaserte NB-IoT for ikke-jordbasert nettverk (NB-NTN).

Publisert Sist oppdatert

Som en ny standardbasert løsning vil den bli distribuert på Iridiums eksisterende satellittnettverk og  lover både høykvalitets proprietære og standardiserte D2D- og IoT-tjenester.

De tidlige stadiene av programmering av Iridiums satellitter i lav bane (LEO) gir en spesiell mulighet for smarttelefonselskaper, OEM-er, brikkeprodusenter, mobilnettverksoperatører (MNO) og relaterte IoT-utviklere til å bli knyttet til og bli en integrert del av Iridium-nettverket. Iridium samarbeider allerede direkte med flere slike selskapene.

– Dette er et spennende øyeblikk for Iridium og er et bevis på fleksibiliteten og kapasiteten som er innebygd i satellittkonstellasjonen vår, sier Iridium-sjef Matt Desch i en pressemelding.
– Bransjen beveger seg raskt mot en mer standardbasert tilnærming, og etter å ha undersøkt feltet fant vi ut at vi er best posisjonert til å ta ledelsen ved å bruke vårt eget nettverk, spesielt gitt vår globale dekning.

Oversikt over tjenester som vil bli tilbudt og starte opp i 2026.

Iridium designer sitt første NB-IoT-tilbud for å støtte 5G NTN-meldinger og SOS-funksjoner for smarttelefoner, nettbrett, kjøretøy og relaterte forbrukerapplikasjoner. Ved å ta i bruk tjenesten vil utstyrsprodusenter kunne legge til en satellittforbindelse til standardiserte enheter, utnytte eksisterende, globalt allokert og koordinert Iridium-spektrum. Iridium-nettverket støtter omtrent 1300 SOS- og nødhendelser per år, rundt om i verden, og har lett tilgjengelige systemer, prosesser og partnere for å implementere denne muligheten for nye enheter, heter det.

Ved å bruke selskapets onboarding-prosesser, kan brikkeprodusenter og NB-IoT-utviklere bli med i Iridiums økosystem på rundt 500 partnere, og velge en proprietær, standardbasert eller dobbelløsnings-integrasjonstilnærming for ekstra redundans i nettverket. MNO-er vil ha muligheten til å bli one-stop shop for global dekning og bruk utenfor det vanlige nettet. Iridium-partnere vil bli støttet av kundestøtte døgnet rundt, i tillegg vil backoffice, fakturering og klargjøringssystem være klart for den nye tjenesten ved lansering.

Iridium har vært aktiv i over 20 år og støtter mer enn 2,2 millioner brukere over hele verden. Fra og med tredje kvartal 2023 har Iridium-abonnenter vokst med et årlig gjennomsnitt på 15 % i løpet av de siste fem årene, og selskapet betjener ca. 1,7 millioner IoT-kunder i dag, inkludert ca 900 000 sporingsenheter og meldingstjenester over satellitt.

Selskapet forventer at testing starter i 2025, med tjenester på plass i 2026.

Mer informasjon: https://www.iridium.com/project-stardust/

Powered by Labrador CMS