Produksjon:

Produktene er laget i USA, i selskapets fabrikk i Lewisville, Texas

Ericsson investerer en halv milliard i amerikansk fabrikk

Sommeren 2020 startet produksjonen i Ericssons høyautomatiserte fabrikk like nord for Dallas. Den kostet litt over en milliard kroner og bygges nå ut for ytterligere en halv milliard kroner, skriver etn.se.

«Made in the USA» i henhold til Build America Buy America Act (BABAA) er retningsgivende for USA-fabrikken i Lewisville, Texas. Det gjør det lettere for Ericsson å selge til amerikanske operatører og potensielt også amerikanske myndigheter.

Et bevis på at strategien lønnet seg var gigantordren i desember i fjor verdt 14 milliarder dollar over fem år fra AT&T for radioprodukter som skulle produseres nettopp i den amerikanske fabrikken.

Telekomgiganten lanserte også en salgsinnsats i mars rettet mot statlige og føderale byråer som trenger 5G for å forbedre tjenestene sine og øke sikkerheten. forsvarssegmentet representerer også et potensiale for produktene som kan produseres i USA.

Fabrikken ble rost av World Economic Forum i februar 2021 som et forbilde. Tilkobling og automatisering har gjort den 2,2 ganger mer effektiv enn en «vanlig» fabrikk, mens energiforbruket er 24 prosent under gjennomsnittet.

Den 30 000 kvadratmeter store fabrikken sysselsetter over 500 personer. Nå melder Ericsson at det må bygges ut for en halv milliard kroner.

Powered by Labrador CMS