Millimeterbølgetest:

Rohde & Schwarz viser 6G-muskler

Rohde & Schwarz viser sine nyeste millimeterbølge-løsninger under European Microwave Week i Berlin.

Publisert

Berlin er stedet å være i 2023, spesielt for mikrobølgeindustrien. European Microwave Week (EuMW) er Europas fremste årlige mikrobølge-, RF-, trådløse og radar-arrangement og går av stabelen i den tyske hovedstaden. Den tyske test- og måleeksperten Rohde & Schwarz er selvsagt på plass, og melder at de vil presentere en omfattende portefølje av toppmoderne testløsninger for å håndtere de nyeste bransjeutfordringene. Et spesielt fokus vil være på tidlig sub-THz-forskning for 6G.

Selskapet stiller ut under arrangementet 19.-21. september under mottoet “From Gigahertz to Terahertz.”

T&M tester grensene for 6G

Rohde & Schwarz-standen vil fokusere på selskapets voksende utvalg av banebrytende testløsninger for 6G. Akademia og viktige industriaktører anerkjenner potensialet til D-båndet (110 GHz til 170 GHz) som en kandidat for videreutvikling av 5G og 6G mobilkommunikasjon, så vel som for fremtidige sensor- og bilradarapplikasjoner. For å støtte banebrytende mmWave- og sub-THz-forskning, ruller Rohde & Schwarz ut en avansert RF-test- og måleportefølje, som gjør det mulig for forskere å karakterisere enheter og kretser for morgendagens produkter i dag, skriver de i en pressemelding.

Høydepunkter på R&S-standen inkluderer selskapets første offentlige demonstrasjon av en bredbånds D-bånd kommunikasjonstestløsning med selskapets splitter nye R&S SFI100A bredbånds IF vektorsignalgenerator med opptil 10 GHz RF-modulasjonsbåndbredde. Kombinert med R&S FSW50 signal- og spektrumanalysator, R&S FE170ST/SR TX/RX-frontends som er enkle å montere og den nye R&S NRP170TWG termiske effektsensoren for D-båndet, beskrives dette som en komplett og strømlinjeformet T&M-løsning for tidlig 6G og sub- THz forsking og utvikling.

Andre demo-oppsett viser multi-port-målinger i W-båndet med nye R&S FE110ST/SR TX/RX-frontends, R&S SMW200A vektorsignalgenerator og R&S RTP-oscilloskop. Disse nye frontendene dekker frekvensområdet fra 70 GHz til 110 GHz, og utfyller selskapets portefølje ved å rette seg mot høyfrekvente applikasjoner opp til 110 GHz.

Den omfattende visningen av D-båndapplikasjoner avrundes med ytterligere to oppsett: Ett med D-båndkomponentkarakterisering ved bruk av R&S ZNA vektornettverksanalysator kombinert med R&S ZC170 mmWave-omformere; en annen som viser fasestøymålinger i D-båndet med R&S FSWP fasestøyanalysator og R&S SMA100B vektorsignalgenerator kombinert med R&S FS-Z170 harmoniske miksere og R&S SMZ170 frekvensmultiplikatorer som øker instrumentets frekvensområde til 170 GHz.

De nyeste tilskuddene til selskapets sub-THz testportefølje (R&S SFI100A, R&S NRP170TWG og R&S FE110ST/SR) vil være tilgjengelig snart, men besøkende kan allerede oppleve dem personlig på EuMW i Berlin.

Andre spennende saker som R&S viser frem i Berlin kan du lese mer om her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS