Sponset artikkel - SMD-sikringer fra Schurter

USI- og UST-seriens komponenter i 1206-format

Miniatyrisering av elektronikk innebærer en høy risiko for komponentfeil hvis det oppstår elektrisk overbelastning. Derfor er sikringer fortsatt en av de mest effektive måtene å beskytte mobile enheter og moderne kretser på.

Publisert Sist oppdatert

SMD-sikringer brukes ofte i elektroniske presisjonskretser. Deres popularitet skyldes bl.a. betydelige elektriske strømmer fra battericeller, som også er nødvendige for lading. Høy strøm kan imidlertid lett overopphete kretskortet, noe som medfører en rekke potensielle farer. Det er ikke tilstrekkelig å bruke regulatorer for å beskytte kretsene, da slike komponenter kan røke og forårsake kortslutning. Miniatyrelektronikk krever derfor «standard» beskyttelse. Nedenfor kan du se en av disse løsningene – sikringer fra Schurter sitt sortiment.

Sikringer for overflatemontering

Schurter-sikringene som presenteres her, er fra seriene UST og USI. De omfatter modeller med tilpassede trege og kvikke egenskaper. Produktene i begge disse seriene leveres i SMD 1206-hus og er beregnet for spenninger på opptil 32 V AC eller 63 V DC. Avhengig av modell varierer merkestrømmen fra 500 mA til 25 A. Komponentene er produsert i henhold til den internasjonale standarden IEC60068 for driftstemperatur (fra -55 °C til 90 °C) og loddetemperatur (245 °C eller 250 °C i opptil 3 sekunder).

Allerede ut fra disse grunnleggende egenskapene kan du se at produktene er forberedt for et bredt spekter av bruksområder. De kan beskytte lade- og strømforsyningskretser i elektroniske mobile enheter som smarttelefoner, bærbare datamaskiner eller spillkonsoller – men Schurter sitt tilbud er også rettet mot produsenter av kontrollenheter og omformere for industri- og hjemmeautomatikk, LED-drivere og elektromekaniske enheter (inkludert husholdningsapparater).

3413.0213.11 Kvikke sikringer.
3413.0326.11 Trege sikringer.

Kvikke sikringer er tilgjengelige med nominelle verdier fra 0,5 A til 6,3 A (med brytekapasitet på opptil 63 A). Det er også viktig å merke seg at USI-serien er i overensstemmelse med flere globale standarder som den amerikanske UL248, den kanadiske CSA C22.2 (248.14) og den internasjonale IEC60127. Slike komponenter egner seg utmerket til å gi ekstra AC- og DC-kretsbeskyttelse i strømforsyningsmoduler.

Trege sikringer (UST) er i samsvar med den amerikanske UL248-14-standarden, har høyere nominelle verdier (7...25 A) og fremfor alt en høyere brytekapasitet på opptil 600 A. Produktene i denne serien er tilpasset for bruk i enheter med betydelige innkoblingsstrømmer knyttet til induktive belastninger (som motorstyringer og servostyringer) og i forbrukerelektronikk (beskyttelse av vekselrettere som brukes til belysning av LCD-skjermer).

Lenke: https://tme.eu/en/news/library-articles/page/55795/smd-fuses-from-schurter/

Powered by Labrador CMS