Sensorer:

Mer følsomme IR-sensorer øker rekkevidden

12 ganger mer følsomme IR-sensorer øker ytelsen for LiDAR, avstandsmålere og test av optiske fibre.

Publisert

Phlux Technology, en produsent av APD (avalanche photodiode) infrarøde sensorer, kunngjør i disse dager sine første produkter, i form av Aura-familien med 1550 nm komponenter, basert på selskapets Noiseless InGaAs APD-teknologi.

Sensorene hevdes å være 12 ganger mer følsomme enn tradisjonelle best-i-klassen InGaAs APDer.

Som et resultat kan driftsområdet til LiDAR, laseravstandsmålere og testutstyr for optisk fiber utvides med opptil 50 % med Phlux-sensorer, som er drop-in-erstatninger for eksisterende overflatemonterte eller TO-pakkede komponenter.

I nye design skal Aura-sensorene muliggjøre 12 ganger bedre LiDAR-bildeoppløsning for en gitt lasereffekt, opptil 30 % reduksjon i systemstørrelse og vekt, og opptil 40 % lavere systemkostnader. Størrelsen og kostnadsreduksjonene kommer fra bruk av lasere med lavere effekt og mindre optiske blenderåpninger uten å påvirke systemytelsen. Termisk styring skal også være forenklet fordi Aura APDer opererer ved opptil +85 °C uten ytelsesforringelse, som er en betydelig høyere temperatur enn tradisjonelle komponenter.

Phlux CEO, Ben White, sa: – Vår Noiseless APD-teknologi utgjør et stort sprang i ytelse og gir håndgripelige fordeler for ethvert selskap som er involvert med 1550 nm lasere, uttaler CEO Ben White i Phlux. – LiDAR i biler er en spennende applikasjon, der overgangen fra 905 nm til 1550 nm lasere akselererer, ikke minst fordi sistnevnte er «øye-sikker». Men det er også store muligheter for produktene våre innen telekommunikasjon, laseravstandsmålere, bildebehandling, spektroskopi, gassregistrering og testutstyr for optisk fiber, spesielt optiske tidsdomenereflektometre, understreker han.

Phlux skapte sin Noiseless InGaAs APD-teknologi ved å legge til en antimonlegering til den sammensatte halvlederproduksjonsprosessen. De resulterende sensorene kan betjenes med APD-forsterkninger på opptil 120, noe som gjør at selv de minste signalene over støygulvet til en tilkoblet transimpedansforsterker (TIA) kan forsterkes. En ytterligere fordel med Aura APD-er er deres raske overbelastningsgjenoppretting, noe som betyr at svakere sekundære pulser som tett følger en stor puls kan oppdages.

Aura APD 200 (200 µm optisk blenderåpning) og Aura APD 80 (80 µm optisk blenderåpning) sensorene er tilgjengelige som nakne brikker eller i industristandard OFM, brikke på substrat og TO-46-pakker designet for å møte MIL-STD 883.

Typiske parametere for begge enhetene er responsivitet på 0,98 A/W ved 1550 nm, spektralområde på 950 nm til 1700 nm, og overskytende støyfaktor på 1,86 ved en skredforsterkning på 40, eller 1,08 ved en skredforsterkning på 10.

Powered by Labrador CMS