Kitron skal produsere automatisert dispenserutstyr for medisiner på apotek og på sykehus, lik denne: MedAvail MedCenter. (Foto: MedAvail)

USA-ordre for medisinsk utstyr til Kitron

MedAvail Technologies har valgt Kitron til å produsere automatisert dispenserutstyr for medisiner på apotek og på sykehus. Kontrakten har en potensiell verdi på 50 millioner dollar over en treårsperiode, med en forlengelsesopsjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Produksjonen vil finne sted på Kitrons nylig renoverte fabrikk i Windber, Pennsylvania, og forventes å starte i første kvartal 2021.

– Vi har tildelt denne viktige kontrakten til Kitron etter en grundig prosess. Blant de avgjørende faktorene var Kitrons brede erfaring med kunder innen medisinsk utstyr og deres kjennskap til de spesielle kravene som følger med. Vi er veldig glade for å inngå dette produksjonssamarbeidet, sier Ed Kilroy, konsernsjef i MedAvail Technologies.

MedAvail har utviklet en verdensledende automatisert apotekkiosk for forbrukermarkedet, MedAvail MedCenter. Teknologien blir markedsført av MedAvail gjennom deres eget apoteknettverk, under navnet SpotRx Pharmacy. MedCenter-teknologien, kombinert med andre funksjoner, setter SpotRx i stand til å distribuere direkte og dispense på stedet, samtidig som man kan ha tilgang til en farmasøyt via MedAvail MedCenter. SpotRx er fokusert på markedet som dekkes av den amerikanske helseordningen Medicare. MedAvail lisensierer også MedCenter-teknologien til en utvalgt gruppe store detaljhandelsselskaper og helseselskaper.

– Denne avtalen er strategisk viktig for Kitron. Oppgraderingene og investeringene vi har gjort ved vårt amerikanske anlegg spilte en nøkkelrolle i å sikre dette oppdraget, som øker vår tilstedeværelse betydelig innen markedssektoren Medisinsk utstyr i Nord-Amerika, sier Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron ASA, i en pressemelding tirsdag.

Powered by Labrador CMS