PFC-styring uten programvareutvikling

Under Embedded World demonstrerte onsemi en ny, høyeffekt Totem Pole PFC-kontroller som skal spare utviklerne for mange av de «digitale» utfordringene.

Publisert Sist oppdatert

onsemi har tatt frem en mikset-signal kontroller tiltenkt såkalte broløse totempæl-baserte topologier for effektfaktorkorrigering (PFC).

NCP1681 retter seg mot offline kraftforsyninger med svært høy effekttetthet. Komponenten baserer seg på den eksisterende NCP1680, og mens sistnevnte er egnet for design opp til 350 W, bringer den nye kontrolleren effektkapasiteten opp i kilowattområdet.

- Kompleksiteten i TP-topologien gjør det nødvendig med omfattende digital styring. Blant annet måtte du implementere en mikrokontroller som dermed bidro til designkompleksiteten og behovet for koding. Med NCP1681 trenger du bare noen få eksterne komponenter, og ingen koding er nødvendig for å lage en komplett TP PFC-løsning. Det sparar mye tid, penger og plass, forklarer Didier Balacco fra onsemi.

- I praksis hopper vi over all programvaren og tilbyr et analogt grensesnitt, legger han til. Løsningen skal omfatte flere patenter, blant annet når det gjelder strømdeteksjon.

Kontrolleren kan ifølge Balacco drive alle typer MOSFETs, inkludert SiC og GaAn. – Dette gir veldig tette og lette design. Med SiC-komponenter kan du drive effekter opp til 3-4 kW, hevder han.

- På mange måter har vi her tatt et skritt tilbake og ser på det fundamentale i teknikken, understreker han.

Flere demokort er utviklet i samarbeid med partnere, bl.a. et 300 W adapter som er tatt frem sammen med Würth Elektronik.

For å understreke kapasiteten i løsningen samt hurtige SiC-kretser, har onsemi utviklet en demonstrator i form av en 25 kW DC hurtiglader, som skal være i stand til å lade med 96% effektivitet for hele applikasjonen. Etter hvert er det meningen å gi ut applikasjonsnoter og tips basert på erfaringene med denne.

- Med 12 slike enheter kan du lade en bil for 400 km rekkevidde på 30 minutter, hevder Balacco.

Powered by Labrador CMS