Microchip:

Lettere å teste ut SiC-komponenter

Ny MPLAB SiC Power Simulator tillater kundene å teste Microchips silisiumkarbid- (SiC) kraftløsninger i designfasen.

Publisert

Elektrifiseringen av «alt» driver veksten av SiC-halvledere, ettersom store markedssegmenter som e-mobilitet, bærekraft og industri ser til SiC-kraftløsninger på grunn av dens raske svitsjeegenskaper, lavere effekttap og ytelse ved høyere temperaturer. For å hjelpe kraftdesigningeniører med å gå over til SiC-kraftløsninger med letthet, hurtighet og trygghet, kommer Microchip Technology i dag med sin nye MPLAB SiC Power Simulator som raskt evaluerer Microchips SiC kraftkomponenter og –moduler på tvers av ulike topologier, før man binder et design til maskinvare.

Microchips MPLAB SiC Power Simulator er et PLECS-basert programvaremiljø designet i samarbeid med Plexim for å tilby et online gratisverktøy som skal eliminere behovet for å kjøpe en simuleringslisens. Verktøyet skal bidra til at kunder trygt kan benchmarke og evaluere SiC-løsninger i designfasen.

- Kunder som forfølger SiC-teknologi kan nå bruke den nettbaserte MPLAB SiC Power Simulator for å måle og velge det beste Microchip SiC-produktet for deres design, sier Clayton Pillion, direktør for Microchips forretningsenhet for silisiumkarbid.

- Med over to tiår med investering i silisiumkarbid, gir Microchip våre kunder allsidige kraftløsninger i SiC-porteføljen, som enkelt kan designes med andre Microchip tilleggskomponenter, legger han til.

Verktøyet kan fremskynde time-to-market ved å levere en omfattende SiC-evaluering som ikke bare gir verdifulle benchmarking-data, men også reduserer tiden det tar å velge komponenter. En kraftelektronikkdesigner som må velge mellom en 25 mΩ og 40 mΩ SiC MOSFET for en trefase aktiv front-end-omformer kan få umiddelbare simuleringsresultater, for eksempel gjennomsnittlig effekttap og maks overgangstemperatur for komponentene.

Simulatoren kan være nyttig innen design av kraftsystemer for e-mobilitet, bærekraft og industrielle applikasjoner som inkluderer elektriske kjøretøyer, ekstern- eller internlading, strømforsyninger og batterilagringssystemer.

Microchips SiC-portefølje inkluderer industriledende kraftmodulpakking med lav parasittinduktans (<2,9 nH), og ifølge eget utsagn industriledende 3,3 kV diskrete MOSFETer og dioder med de høyeste tilgjengelige strømverdiene. SiC-porteføljen inkluderer også 700V, 1200V og 1700V brikker, diskrete komponenter og moduler, samt AgileSwitch konfigurerbare digitale gatedrivere.

Powered by Labrador CMS