Kraftelektronikk:

Håndterer startstrømmen i OFM-komponent

TDK lanserer verdens første overflatemonterte begrensningskrets for innkoblingsstrøm.

Publisert

TDK Corporation har utviklet en komponent de har kalt J404, som skal være verdens første* overflatemonterbare innkoblingsstrømbegrenser (ICL) basert på PTC-teknologi (positiv temperaturkoeffisient). Komponenten (bestillingsnummer B59404J0170A062) er designet for likespenninger på opptil 500 V og AC-spenninger på opptil 350 V, og begrenser automatisk og i seg selv overdreven strøm i applikasjoner som DC-koblinger og ladeenheter innen elektromobilitet.

Med sine kompakte dimensjoner på 13,5 x 10 x 11 mm (L x B x H), skal brukere kunne spare opptil 70 % plass og vekt på kretskortet med dette overflatemonterte designet, hevdes det. Komponentene kan også håndteres raskt i automatiserte produksjonslinjer. Komponenten er dermed egnet for en rekke industri- og bilapplikasjoner.

Referansetemperaturen som enheten blir høyresistiv ved er på +170 °C, med en varmekapasitet på 1 J/K og en termisk tidskonstant på 100 s. Ved romtemperatur er den elektriske motstanden 500 Ω, med en minimumsverdi på 150 Ω. J404 skal kunne slå av en defekt (kortslutning) opptil 100 ganger, og opptil 100 000 sykluser ved lading og utlading av kondensatorer.

Store kondensatorer i DC-koblingskretser, som finnes i e-mobilitetsomformere eller frekvensomformere i industrielle applikasjoner, fungerer midlertidig som en kortslutning i det øyeblikket de slås på. Denne høye energien må ikke skade andre komponenter i systemet; det samme gjelder ved en defekt. En PTC termistor gir slik beskyttelse ved å varme seg selv på grunn av den høye strømmen og bli meget resistiv på svært kort tid, og dermed redusere strømmen til et sikkert nivå.

* Per August 2023, ifølge produsentens egne undersøkelser

Powered by Labrador CMS