Kraftelektronikk:

700V integrert GaN HEMT IC familie

Ny IC inkluderer HEMT, driver, strømføler og beskyttelseskretser, og skal eliminere LDO i USB-PD design.

Publisert

Innoscience er et selskap som ble etablert for å skape et globalt energiøkosystem basert på høyytelses, rimelige, gallium-nitrid-på-silisium (GaN-on-Si) kraftløsninger. I dag kunngjorde de en familie på fire nye integrerte enheter som kombinerer kraft GaN HEMT, driver, strømføler og andre funksjoner i en enkelt, industristandard QFN 6x8 mm-pakke.

De 700V ISG610x SolidGaN-enhetene dekker området fra 140 mΩ til 450 mΩ, og sparer kortplass og materialkostnader, samtidig som de skal øke effektiviteten og forenkle design for applikasjoner inkludert USB-PD-ladere, LED-belysning og AC/DC-strømforsyninger og PFC, QR-tilbakekobling, ACF- og LLC-omformere.

De nye, integrerte enhetene har et bredt 9V-80V VCC -område som er fordelaktig i USB-PD-applikasjoner som krever opptil 28V utgang. Konkurrerende enheter som har en begrenset 30V inngangsspenning krever en ekstern høyspent LDO eller flere diskrete komponenter for å oppnå høyere enn 15V utgang. Innosciences nye SolidGaN-deler skal enkelt kunne dekke USB-PD-utgangsspenningskravene uten ekstern LDO eller andre komponenter.

For laveffektsdrift har ISG610x-familiens IC-er også en lav, 115 µA hvilestrøm, takket være en innovativ automatisk standby-modus som aktiveres når PWM-signalspenningen forblir lav i en viss tidsperiode. I løpet av denne tiden er det meste av de interne kretsene slått av, noe som dramatisk reduserer energisvinnet, noe som gjør at enheter kan møte strømspesifikasjonene for no-Load standby-strøm til regulatoriske organer som ENERGYSTAR.

Enhetene har også en programmerbar innkoblingshastighet for å muliggjøre EMI-reduksjon. En intern lineær spenningsregulator er inkludert for å sikre en tett regulert 6,5V driverforsyning, som maksimerer GaN HEMT-strømkapasiteten samtidig som påliteligheten til GaN HEMT sikres. Til slutt er innebygd underspenningssperre (UVLO), overstrømsbeskyttelse (OCP) og overtemperaturbeskyttelse (OTP) integrert i ICene.

Et demokort, INNDAD120B1, er tilgjengelig og som beskriver en kvasi-resonant flyback-strømforsyning med 90V~264V AC-inngang og 5V/3A, 9V/3A, 12V/3A, 15V/3A, 20V/6A (120W topp) utgang.

 

 

 

Powered by Labrador CMS