Kraftelektronikk:

6 A fra liten overflatemontert pakke

En ny “ultrakompakt” QFN overflatemontert (OFM) DC/DC-serie skal gi opp til 6 A.

Publisert Sist oppdatert

Når kortplassen er begrenset, kan et nylig tilgjengelig utvalg av miniatyr-step-down ikke-isolerte DC/DCer med integrerte induktanser være den rette løsningen. I hvert fall ifølge RECOM.

Komponentene i RECOMs nye RPZ-6.0 serie inkluderer kostnadseffektive varianter med utganger på 0,5 A, 1 A, 2 A, 3 A og 6 A med inngangsspenninger så lave som 2,3 V og opptil 7 V, avhengig av variant.

De presise utgangsspenningene er programmerbare fra 0,6 V til en brøkdel av en volt under maksimal inngang. En annen variant, den 5 A klassifiserte RPL-5.0, fungerer over et bredt inngangsområde på 2,75 - 17 V og kan programmeres for en 0,6 V - 12 V utgang. Alle DC/DCene er i lavprofil QFN-pakker med fotavtrykk som varierer fra 2 x 2 mm for 0,5 A versjonen til 4 x 6 mm for 6 A komponenten. RPL-5.0 måler 3 x 3 mm.

Komponentene har termisk forbedret flip-chip-teknologi og sammen med høy effektivitet, opptil 92 %, tillater dette drift under høye omgivelsestemperaturer, for eksempel 125°C for RPZ-1.0 med noe derating.

Typiske bruksområder for RPZ og RPL DC/DC er bildebehandlingssystemer, distribuerte kraftarkitekturer, optiske moduler og bærbart batteridrevet utstyr i telekom så vel som industrielle applikasjoner, opplyser produsenten.

Powered by Labrador CMS