Halverer prisen på Bluetooth-MCU

Texas Instruments gjør Bluetooth-kommunikasjon mulig for flere produkter med sine nye trådløse CC2340 MCUer.

Publisert

Texas Instruments (TI) utvider sitt tilbud av kommunikasjonsprodukter med en ny familie trådløse mikrokontrollere (MCU) som åpner for å implementere høykvalitets Bluetooth Low Energy (LE) til halvparten av prisen for konkurrerende komponenter, ifølge TI.

Lanseringen skjedde under Embedded World 2022 i Nürnberg.

Med klassens påstått beste standbystrøm og RF-ytelse er den SimpleLink-baserte Bluetooth LE CC2340 familien bygget på flere tiår med trådløs-ekspertise og med sterke «norske aner» i form av arven etter Chipcon.

Prisen for familien starter så lavt som 0,79 USD, noe som skal gjøre det mulig å integrere BLE i flere typer produkter. Se også www.ti.com/cc2340.

- Totalt i industrien forventer man leveranser av hele 5 milliarder Bluetooth-klare produkter i løpet av 2022, kommenterer Mark Powell, CEO for Bluetooth Special Interest Group (SIG).

CC2340R2 og CC2340R5 tilbyr flashminne på henholdsvis 256KB og 512KB, noe som gir god takhøyde for applikasjonskode. I tillegg trengs det ekstra minne for oppdateringer via luft (OTA), og her kan komponentene tilby 36 KB med RAM til formålet.

Rask integrering med TI utviklingskort.

Standby strømtrekk skal være mindre enn 830 nA, som ifølge TI er 40 prosent lavere enn konkurrerende komponenter. Driftstemperaturområdet er oppgitt til –40ºC - 125ºC.

Utgangseffekt er opp til +8 dBm, angivelig den høyeste sammenlignet med konkurrerende BLE MCUer. I tillegg har CC2340-serien en integrert RF-balun som skal forenkle designet.

Under Embedded World inviterte TI besøkende til å bruke utviklingssettet SimpleLink CC2340 LaunchPad til å sette opp en Bluetooth LE forbindelse på to minutter eller mindre.

Powered by Labrador CMS