Matter

Stadig flere velger å støtte Matter-protokollen for smarthus. Nå også Renesas, med sitt nye utviklingssett.

Renesas med Wi-Fi-utviklingssett som støtter ny Matter-protokoll

Produsenten melder også at de vil støtte Matter på alle fremtidige Wi-Fi-, BLE- og Thread-produkter.

Publisert

Renesas Electronics har lansert sitt første utviklingssett som inkluderer støtte for den nye Matter-protokollen. De kunngjorde også at de vil tilby Matter-støtte på alle fremtidige Wi-Fi, Bluetooth Low-Energy (LE) og IEEE 802.15.4 (Thread) produkter, inkludert produkter fra nylig kjøpte Dialog Semiconductor og Celeno Communications.

Matter-protokollen lover å løse problemet med interoperabilitet for smarthjemenheter. Den kobler sikkert og robust sammen ulike smartenheter med hverandre på tvers av økosystemer, uavhengig av produsent. Matter er en applikasjonslagsprotokoll som abstraherer de underliggende tilkoblingsteknologiene som Wi-Fi, Thread og Bluetooth LE.

Renesas er medlem av Connectivity Standards Alliance, den globale organisasjonen som lager IoT-standarder og -sertifisering. – Vi er glade for å se en IoT-leverandør som Renesas forplikte seg til å støtte Matter-standarden. Det er nok en indikasjon på det positive momentumet standarden genererer på tvers av både enhets- og utstyrsprodusenter, sier Chris LaPre, teknologisjef i alliansen.

Det første Renesas-produktet som støtter Matter-protokollen er DA16200 Ultra-Low Power Wi-Fi Modules Development Kit. DA16200 system-on-chip (SoC) er i følge produsenten, verdens første Wi-Fi SoC som leverer ett år pluss batterilevetid for alltid tilkoblede Wi-Fi IoT-enheter. DA16200 støtter også Renesas Quick Connect IoT gjennom Ultra Low Power Wi-Fi Pmod Board. Den er fullt integrert i Renesas’ e2-studio for enkel systemutvikling ved hjelp av Renesas MCU, tilkoblingsmuligheter og andre enheter. Utviklingssettet med Matter-støtte leveres til hovedkunder nå og forventer et slipp i større volum innen slutten av dette kvartalet.

Powered by Labrador CMS