Skalerbare mikrodatasentre på kanten

Nederlandske Hiro lanserer kant-infrastruktur med modulær kraft som skal bidra til raskere prosessering og dataoverføring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

HIRO, et nederlandsk gründerteknologiselskap, utvikler høyytelses,kant-infrastrukturer (maskinvare og programvare) som kan levere intelligent kant som en tjeneste. Et tett samarbeid med PCB Design Ltd., et ungarsk maskinvaredesignhus, har ført til utviklingen av en kommunikasjons- og dataløsning med høy ytelse, i følge selskapet.

 

Figur 1 kantprosessering: Leverer kraften og lokalisert nærhet for å øke prosesseringshastighetene.

Resultatet er Edge Micro Data Center (EMDC) – en skalerbar og kompakt kantdataressurs som tåler tøffe miljøer. Den kan integrere alle typer og mengder CPUer, GPUer, FPGAer og NVMe (Non-Volatile Memory Express) i plattformer fra 1,5 kW i skoeskestørrelse til 500 kW kantinstallasjoner i kontainere. Plattformene lover lite vedlikehold og ingen energi for kjøling.

HIRO har spesialisert seg på sykehus, behandle stordata og trene AI-modeller med sikring av personvern. Sykehus trenger store datasett som skal overføres utenfor deres lokaler, for å trene sine AI-modeller som kan hjelpe med å oppdage og kurere hjerte- og karsykdommer, kreft, svulster og andre komplekse lidelser.

Figur 2: HIROs EMDC (Micro Data Centre)-design er kompakt og bærbar, og kan plasseres i en rekke miljøer. Eksempler, fra venstre: EMDC8 1,5kW, EMDC16 3kW og EMDC24 4,5kW.

HIRO utvikler infrastrukturen som lar medisinske spesialister trene modellene sine med data fra andre sykehus, uten å flytte eller eksponere dataene utenfor sykehuset.

I tillegg er HIRO med i 16 millioner euro-prosjektet BRAINE, som har fire testlokasjoner med unike applikasjoner over hele Europa (Nederland, Italia og Ungarn):

  • Healthcare Assisted Living
  • Hyper-connected Smart City
  • Robotics in Industry 4.0 Factory
  • Supply Chain Industry 4.0

Selve strømkonverteringen oppnås ved å designe maskinvare som kjører fra 48VDC strømdistribusjon, i stedet for 12VDC. Den høyere spenningen reduserer I2R-tap over strømforsyningsnettverket (PDN). Vicor har levert kraftmodulene; DCM-strømmoduler somgir 48-til-12V-konvertering. Disse har fleksible kjølealternativer som blant annet gir muligheter for å bruke fornybar energi.

Figur 3: Vicor DCM 48VDC – 12VDC strømmoduler: Bidrar til HIROs energieffektive EMDC-design.
Powered by Labrador CMS