Nordic Semiconductor:

Samarbeider for enklere lisensiering av mobil IoT

Nordic Semiconductor og Sisvel inngår samarbeid for å effektivisere mobil IoT SEP-lisensiering. Det betyr transparent tilgang til sluttproduktlisenser fra mer enn 30 patenteiere når du bruker mobilmoduler for IoT fra Nordic.

En ny avtale er inngått mellom Nordic Semiconductor og patentpooladministrator Sisvel for lisensiering av standard essensielle patenter (SEPs) på LTE-M og NB-IoT mobilteknologi. Denne avtalen ska gi utviklere muligheten til enkel tilgang til Sisvels pool av LTE-M og NB-IoT standardlisenser.

Konkret gir initiativet en enkel og effektiv måte for IoT-utstyrsprodusenter å få sluttproduktlisenser fra mer enn 30 patenteiere som har LTE-M og NB-IoT SEP-er, gjennom Nordic som mobilmodulleverandør.

Avtalen tar for seg lisensieringsutfordringene som typisk mobilutviklere står overfor på områder som smart helse, smart energi, smarte byer og aktivasporing.

– Nordic Semiconductor har alltid vært i forkant av trådløs teknologi, og vi forstår viktigheten av tilgjengelig og standardisert lisensiering for å fremme IoT-industrien, kommenterer selskapets EVP BU Long Range, Øyvind Birkenes i en pressemelding. – Vi tror denne løsningen er et betydelig skritt mot en mer effektiv fremtid for mobil IoT-utvikling.

– Vi har jobbet hardt med Sisvel og SEP-eierne som finnes i poolen deres det siste året for å formidle denne avtalen, og IoT-markedet vil dra nytte av større lisensieringstransparens og forutsigbarhet, sier Kristian Sæther, Nordics produktdirektør, Cellular IoT. – Denne nye avtalen tilbyr effektivitet og forutsigbarhet for våre kunder. Vi ser frem til å se våre kolleger og konkurrenter innse viktigheten av dette arbeidet og bli med i pool-løsningen slik at hele det mobile IoT-markedet kan operere med mer forutsigbarhet og på like vilkår.

Powered by Labrador CMS