Revolve NTNU:

Bilde fra NTNU Revolves direktestrømming.
Bilde fra NTNU Revolves direktestrømming.

Årets løpsbil er avduket

Hvert år bygger studenter ved NTNU en racerbil som skal konkurrere i en internasjonal konkurranse.

Publisert

Årets bil har fått navnet Lyra, og ble avduket under en storstilt seremoni i storsalen i Studentersamfundet i går kveld.

Bilen er et resultat av noe sånt som 80.000 timers arbeid, utført av studenter ved NTNU ved siden av studiene. God hjelp og støtte har de riktignok fått av samarbeidende industribedrifter og tidligere studenter, men det er et imponerende arbeid som er lagt ned i hver bil.

På bare åtte måneder har de altså tatt frem en komplett, elektrisk racerbil. Lyra er som forårets bil, Aurora, kombinert autonom og førerstyrt, og skal delta i begge klasser under den internasjonale finalen i Formula Student i august.

Bilen har fire elektromotorer, en for hvert hjul, og som styres individuelt for å oppnå optimal akselerasjon og veigrep i svinger. Batteripakken yter opptil 80 kW.

Videre er Lyra spekket med sensorer og elektronikk, og har et elektrisk «nervesystem» som skal sikre sanntids innhenting og styring av alle systemene ombord.

Nå er altså Lyra avduket, og tiden frem mot konkurransen skal brukes til å fintrimme systemer og sjåfører.

Elektronikk har besøkt Revolve-teamet i Trondheim, og vi gir deg et innblikk bak kulissene i neste utgave av bladet!Powered by Labrador CMS