Sikkerhet i bil:

Illustrasjon på hvordan fører og passasjer bruker skjermen. Passasjeren får ikke brukt skjermen beregnet for sjåføren og vice versa.

Skiller mellom hvem som bruker skjermen

TouchNetix har lansert Pilot ID – en sikkerhetsforbedrende funksjon for aXiom-produktfamilien. Pilot ID er en rimelig og svært pålitelig teknologi som skiller mellom berøringsskjermbrukere.

Publisert

I en bil rapporterer Pilot ID-teknologi til GUI-kontrolleren ekstra informasjon om hvilken bruker som betjener berøringsskjermen. Denne informasjonen kan brukes til å muliggjøre sikkerhetsforbedrende veiledningsfunksjoner og begrensninger på førerens og passasjerens mulighet til å betjene og bruke berøringsskjermen under kjøring.

Videre kan funksjonen aktiveres som en midtveis oppgradering av systemet, dersom det skulle innføres nye regulatoriske krav for å begrense førerens mulighet til å betjene berøringsskjermen. Ytterligere komponenter kreves for å implementere Pilot ID til berøringsskjermsystemet, men disse er enkle, med lave kostnader og, viktigere, kobles ikke til berøringskontrolleren og berøringsskjermsystemet, heter det i en melding fra selskapet.

Utenfor bilmiljøet kan Pilot ID også brukes der brukerens personvern eller sikkerhet er viktig, eller der en administrator må kontrollere en del av en skjerm samtidig med en annen bruker.

– Pilot ID gir nye muligheter for våre kunder og legger til en annen sikkerhetsforbedrende funksjon til aXiom-brikketeknologien. Det er avgjørende at flerbrukerskjermer og berøringsflater kan utnytte denne funksjonen uten ekstra sensorteknologi. Vi bruker svært rimelige seteintegrerte signalgeneratorer som ikke trenger å kobles til eller synkroniseres med berøringskontrolleren i dashbordet eller overflaten. Dette gjør implementeringen mye enklere enn andre teknologier der berøringskontrolleren må sende tidskritiske kontrollsignaler hele veien fra berøringsskjermen til fører- og passasjersetene, sier Peter Sleeman, teknisk direktør i TouchNetix i en kommentar.

Pilot ID støtter flere brukere samtidig og kan kombineres med alle andre aXiom-funksjoner, inkludert:

  • 3D-nærhet og sveveføling, muliggjør luftbevegelser.
  • Unik multi-force sensing og haptiske triggere med lav latens.
  • Integrert støtte for Dial-on-Display.
  • Støtter buede former, tykke linser og fingerstyrende overlegg.
  • Kompatibel med smarte overflater, inkludert tre, plast, skum og lær.
  • Parallell multi-touch og multi-force, muliggjør sikkerhetsforbedrende systemredundans.

Under en kort demonstrasjon på funksjonen.

Video: TouchNetix

Powered by Labrador CMS