Inkubator:

Stian Broen er tilbake i Forskningsparken i Vestfold som teknologisjef (CTO) og sitter nå i nøyaktig samme kontor som han hadde da han startet opp som gründer for 12 år siden.

Kobben får teknologisjef

Stian Broen skulle egentlig starte et konsulentselskap i samarbeid med gründerhuset og inkubatoren Kobben i Horten. Så kom det plutselig et tilbud.

For kort tid siden valgte Stian Broen å gå ut av selskapet Broentech Solutions som han startet for 12 år siden. Bakgrunnen var at selskapet fikk nye eiere som ønsket å ta selskapet i en annen retning. Planen hans var derfor å starte et konsulentselskap, og han bestemte seg for å kontakte gründerhuset Kobben på Bakkenteigen.

Tilbud

Stian Broen

Stian er utdannet sivilingeniør fra universitetet i Tromsø. Jobbet 4 år som utviklingsingeniør i Kongsberg etter endt utdanning, der jobbet han med utvikling av programvare relatert til multistråle-ekkolodd. Så startet han Broentech i 2012, der han har vært CEO helt frem til nå. I denne rollen har han jobbet med alt fra forretningsutvikling, produktutvikling, kunderelasjoner, prosjektledelse, IT-infrastruktur og programmering.

– Kobben har jeg et godt forhold til, de har hjulpet meg mye før med selskaper jeg har opprettet. Da jeg kontaktet dem fortalte de at de planla å starte konsulentvirksomhet. Plutselig kom de med tilbud om en stilling, sier Stian Broen. – Jeg skal innrømme at jeg måtte tenke meg om et par dager, men aksepterte endelig, og det er jeg glad for nå.

Helt nytt

– Det er mye nytt i denne stillingen som teknologisjef. Ikke minst er det en helt ny satsing for Kobben – gjennom Kobben Consulting, sier han. Kobben har til nå stort sett drevet finansiell rådgivning for oppstartsbedriftene som leier plass i inkubatoren.– Men det er klart det er behov for utviklingshjelp også. De kommer hit med alt mulig, fra en idé til ferdige design, forklarer han.

Skal selge tjenester

– Meningen er å selge utviklingstjenester, og vi har allerede begynt å utvikle for kunder, forteller han. – Nytt er at jeg nå har totalansvaret, og får bli bli med på å utvikle alt i prosjektene fra bunn av. Det er noe jeg liker det veldig godt – dessuten finner jeg at det er personlig oppbyggende, sier han. – Jeg opplever også at det enklere for kunden, siden de har én person å forholde seg til. Selv har jeg jo mer enn 16 års erfaring som gründer, så jeg kan noe om hvilke utfordringer som ligger foran dem.

– Kobben har også sett at de trenger denne kompetansen, siden den tekniske delen av idéene deltakerne kommer med, også bør være med i vurderingen av nye deltakere.

Gjennom alt

– Denne jobben gjør at jeg får hele pakken, fra skyapplikasjoner til backend og frontend. Forskjellen er at jeg må gjennom alt. I Broentech hadde vi jo spesialister på de forskjellige områdene, men nå er jeg tilbake til å ta alle elementene, forklarer han. – Den tradisjonelle teknologisjef-rollen er også der, i og med at jeg er IT-ansvarlig i Kobben. I tillegg kommer som nevnt å komme inn med teknisk syn overfor kundene.

Godt mottatt

Han forteller vider at han har blitt veldig godt mottatt. – Det er selvsagt en fordel at jeg kjenner veldig mange fra tidligere, legger han til. Han er også nå aktiv i Electronic Coasts Team Software. – Vi har også et spesialistfelt: Sikkerhet som er mye basert på Microsoft Azure. Vi produserer gjerne IP for kunden som de overtar komplett, sier han.

Nytt liv

For Stian er dette et nytt liv, spesielt siden han for fortsette med det han liker aller best. – Og etter flere år med 12-timers dager, er det nå veldig greit å ha en «8 til 16-jobb». – Spesielt med familie og fire barn, avslutter han.

Kobben

Med adresse Forskningsparken i Vestfold, er dette en engasjert gjeng som er lidenskapelig opptatt av innovasjon, teknologi og forretningsutvikling. Først og fremst skal de gi hjelp til de som lurer på hvordan det er å drive en startup.

Navnet kommer fra Sjøforsvarets aller første ubåt Kobben – som var i tjeneste fra 1909 til 1919. Med sin vågale og fremtidsrettede teknologi markerte en ubåt skillet mellom gammel og moderne tid. Vi i dagens «Kobben» knytter sammen Hans Fleischer Dons og hans djerve kollegers uredde holdning med et nytenkende miljø som utfordrer det etablerte.

 

 

 

 Powered by Labrador CMS