Messer og konferanser:

Fra Tomras stand under The Sensor Decade i 2022. Foto: Kilian Munch

Duket for The Sensor Decade

Neste uke braker det løs igjen for den norske/internasjonale sensorkonferansen The Sensor Decade i Oslo.

Publisert

Det finnes ingen bærekraftige løsninger uten data fra den fysiske verden, og årets konferanse fokuserer på sensorer som utfordres på grunn av krevende miljøer eller ambisiøse designbegrensninger. Fysikkens lover blir presset til det ytterste, og måler utfordrende fysiske prosesser og systemer, og sensorer er fotsoldatene på digitaliseringsfronten.

De opererer på havdyp på 6000 meter, i krevende plask- og kystsoner, i gruver og brønner, i jetmotorer, på månen og helt til Mars. Hvert år streber vi etter å oppnå mer: bærbare/implanterbare sensorer som håndterer variasjon mellom mennesker, sensorer som overlever ved 200oC, sensorer med ultralav effekt, mikrosensorer for mikroroboter, sensorer med 40 års levetid, sensorer som knuser ekstreme datamengder i nettverkskanten, og overvåking av store volumer eller områder.

The Sensor Decade er et langsiktig initiativ, som startet som et nasjonalt møte, og etter hvert skal vokse til en internasjonal møtearena for å diskutere ledende sensorforskning. Ved å møte og diskutere trender og visjoner, kan vi akselerere nye ideer, hjelpe veksten av SMB-teknologileverandører, etablere nye oppstartsbedrifter og langsiktige strategiske tilpasninger, heter det i invitasjonen fra arrangørene.

Som en del av arrangementet inngår Student Expo, der studenter kan få vise frem sine sensorrelaterte prosjekter.

Lenke til mer informasjon og påmelding: https://sensordecade.com/

Les også: Vi må snakke sammen

 

Powered by Labrador CMS