Halvledermarkedet:

Kina-satsing kan utløse prisras

Kinas halvlederambisjoner utløser bekymringer for overskudd i markedet, avslører GlobalData.

Publisert

Kinas avduking av et statsstøttet halvlederinvesteringsfond på 47,5 milliarder dollar har utløst diskusjoner blant sentrale influensere på «X»-plattformen i løpet av den siste uken i mai 2024.

Mange influensere i bransjen oppfatter satsingen som et strategisk trekk for å endre konkurranselandskapet, i kjølvannet av handelsspenninger med USA, men bekymrer seg for et potensielt markedsoverskudd, prisvolatilitet og geopolitisk risiko fra slike store investeringer. Dette ifølge Social Media Analytics Platform fra GlobalData, et ledende data- og analyseselskap.

Shreyasee Majumder, analytiker innen sosiale medier hos GlobalData, mener influenserne anerkjenner Kinas strategiske manøvrer for å styrke sin posisjon i brikkekrigen, samtidig som de tar til orde for en balansert tilnærming for å fremme bærekraftig vekst uten å kompromittere dynamikken i hjemmemarkedet.

– Noen få av dem er bekymret for at slike massive investeringer fra flere land som streber etter selvforsyning kan føre til overforsyning i markedet, føre til volatile priser og påvirke lønnsomheten til selskaper. I tillegg er de også bekymret for potensielle forstyrrelser i halvlederproduksjon og forsyningskjeder og teknologisk fremgang i tilfelle eskalerende geopolitiske spenninger, kommenterer Majumder.

Nedenfor et knippe meninger fra populære influensere, fanget opp av GlobalDatas Social Media Analytics-plattform:

1. Sandip Sabharwal, innehaver av Asksandipsabharwal.com: "Siden de fleste land prøver å være selvforsynt gjennom vanvittige investeringer, vil vi sannsynligvis se et enormt overtilbud med sprø priser om 2-3 år Bra for forbrukerne, men ikke selskapene som gjør store investeringer ..."

2. Rebecca Choong Wilkins, journalist hos Bloomberg:

"Av-knapp. To giganter i halvlederindustrien - det nederlandske firmaet ASML og Taiwans TSMC - har begge måter å deaktivere produksjonsustyr for halvledere hvis Kina invaderer Taiwan, ifølge folk som er kjent med saken. "

3. Samuel Ramani, Associate Fellow ved Royal United Services Institute (RUSI):

"Kina har utvidet finansieringen av halvledere for å få en fordel i brikkekrigen. Dette er ikke Taiwans eneste utfordring. Taiwan lider også av mangel på utdannet personell i halvlederindustrien."

4. Dan Nystedt, direktør/forskningsanalytiker ved TriOrient Investments:

"ASML og TSMC kan deaktivere avansert produksjonsutstyr for halvledere, kalt EUV litografimaskiner, dersom Kina invaderer Taiwan, rapporterer Bloomberg, og legger til at amerikanske tjenestemenn har uttrykt bekymring overfor sine nederlandske og taiwanesiske motparter om hvordan de skal håndtere en slik risiko. EUV-maskiner er nødvendig for å etse de minste funksjonene på halvlederbrikker, nøkkelen til å lage de mest avanserte brikkene.»

5. Michael Pettis, Senior Fellow ved Carnegie Endowment:

«Ved å beskytte brikkeproduksjonen søker Beijing å endre globale komparative fordeler i sektoren til sin fordel. Det er ikke noe galt med dette, så lenge de effektive subsidiene til halvledersektoren ikke betales ved å undertrykke innenlandsk etterspørsel (dvs. kinesiske husholdninger).»

 

Powered by Labrador CMS