Utvikling:

Truls Are Sørensen Upsahl i Digiref AS med to av produktene de har utviklet - untatt 3D-kameraet. Alt de leverer, som kundetelling og temperaturvakt kommer med programvare og kan overvåkes og presenteres på en skjerm.

Overvåker klima og teller kunder

I Tønsberg finnes et lite utviklingsfirma som også leverer egne produkter. Digiref AS har utviklet produktene Temperaturvakt og Kundetelling – blant annet.

Publisert Sist oppdatert

– Det startet vel med et kundetellingsprosjekt, helt tilfeldig. Vi ble kontaktet av en kunde som ville ha noe bedre enn manuell telling, og da var det bare å sette i gang, forteller Truls Are Sørensen Upsahl, en av to som arbeider i bedriften. De bruker konsulenter i tillegg, ved behov.

Alltid sensorer

Truls Are har alltid jobbet med sensorer og produktutvikling, og det tok vel egentlig av med kundetelling. – Det er viktig at det alltid er mulig å kommunisere med sensorene, forklarer han, og legger til: – For oss er det også viktig å ha abonnementinntekter – og med en lav terskel for kundene.

IR-sensor

I utgangspunktet telles personer i et lokale via en IR-sensor. I tillegg har de utviklet egne sensorer for å kunne tilpasse hvordan det skal brukes. – Kundene kan få sin egen versjon, enten det er farger og til en viss grad, utseende. Systemet i dag har 3D-sensor/kamera som kan telle i begge retninger.

Utendørs

Nå ser de også på en utendørs løsning basert på kunstig intelligens. Her skal det være mulig å telle «alt som beveger seg», som å skille mellom mennesker, sykler, biler med mer. – Det er viktig for oss at det er enkelt for kunden å komme i gang. I prinsippet skal man kunne montere sensoren der de vil, koble til strøm og så er man i gang.

Temperaturvakt

Temperaturvakt er hva navnet sier; overvåking av temperatur, både i vanlige rom og i kjøle- og fryseanlegg. I tillegg har de laget en IoT luftvalitetssensor med innebygget roaming, som ganske enkelt betyr at man kan ta den med seg. – Den leser partikler helt ned til 2,5 µm, forklarer han. – Akkurat nå driver de med mye testing av nye generasjoner.

Luftkvalitetssensor i sort og hvitt fra Temperaturvakt. Denne kan du forresten ta med deg på hotellrommet.

RFID

Som om ikke dette er nok, så har de laget et system for entreprenører for registrering av HMS-kort, det vil si registering ut og inn av arbeidsplassen. Ny generasjon kommer snart, får vi vite, blant annet fordi Finland bruker en annen RFID-standard.

Produktutvikling

På spørsmål om de gjør generell maskin- og programvareutvikling, svarer han at de kan gjøre det, men akkurat nå tar eksisterende produkter stor del av tiden. – Men vi lytter jo!

Han kan også skryte av at de innen kundetelling har store kunder i flere land, også USA. Alle produkter overvåkes fra Tønsberg og oppdateringer skjer over luften (OTA).

Powered by Labrador CMS