Medisinsk teknologi:

Fraunhofer inHaus Zentrum, Duisburg. Foto R. Dinkelbach

Workshop om PET-elektronikk

Det tyske Fraunhofer-instituttet arrangerer seminar og workshop om elektronikk og teknologier for positronstrålingstomografi (PET).

Publisert Sist oppdatert

#PETtech23 er det første arrangementet i sitt slag som omhandler elektronikk og fremskritt innen fremtidens høy-ytelses PET- (Positron Emission Tomography) systemer.

Nå melder Fraunhofer-instituttet at det er siste sjanse til å registrere seg til deres workshop om PET Electronics & Technologies, som beskrives som et forum for internasjonal forskning og akademia for å møte og utveksle den siste utviklingen på dette feltet.

Finn det foreløpige programmet og muligheten for å sende inn plakater nedenfor, og meld deg på innen 1. september.

Hovedtemaene er krav til PET-applikasjonssystemer og gammadetektorer, fotodetektorer, utlesningselektronikk, 3D-integrasjon, ASICer og digital signalbehandling, samt algoritmer og AI for dataanalyse.

Det hele går av stabelen 12. – 13. september 2023, ved Fraunhofer-inHaus-Center, Forsthausweg 1, 47057 Duisburg, Tyskland.

Informasjonsbrosjyren finner du her (ekstern lenke).

Registrering her (ekstern lenke).

PET

Positronstrålingstomografi (PET) er en type nukleærmedisinsk prosedyre som måler metabolsk aktivitet til cellene i kroppsvev. 

Mens en tradisjonell CT-skanning viser detaljerte bilder av organer og vev inne i kroppen, kan en PET-skanning kan finne unormal aktivitet, og den kan være mer følsom enn andre avbildningstester. Den kan også vise endringer i kroppen tidligere.Powered by Labrador CMS