Sertifisering:

- IoT cybersikkerhetsstandard lagt til

IoT cybersikkerhet i forbrukerprodukter er nå lagt til i listen over standarder for internasjonale sertifiseringsorgan, melder Nemko.

Publisert

På initiativ fra Norge er ETSI 303 645-standarden for IoT-cybersikkerhet i forbrukerprodukter endelig blitt lagt til listen over standarder for CB- (sertifiseringsorgan) sertifisering, melder Nemko.

– Å få en europeisk standard inn i den internasjonale IECEE/CB-ordningen var ikke en lett oppgave. Det første forslaget fra Nemko møtte massiv motstand fra noen ikke-europeiske land, og i da saken ble diskutert i ledermøtet i IECEE ble det den mest opphetede debatten noensinne, skriver Nemko i sitt ferske nyhetsbrev.

Den følgende avstemningen blant medlemmene ga imidlertid et meget positivt resultat, og etter en runde med innsigelser i siste liten var den endelige aksepten sikret.

Produkttypene som dekkes av ETSI-standarden er blant de som er i den største produktgruppen innenfor CB-ordningen for sertifisering av elektrisk sikkerhet, det vil si husholdningsapparater, belysningsprodukter, IT & AV-produkter og sikkerhetsprodukter for hjemmet.

Nemko opplyser at de allerede har brukt denne standarden for nasjonal sertifisering i de siste 3 årene, og har flere erfarne eksperter samt opplæringsprogrammer på plass. Søknader til IECEE om utvidelse av Nemkos CB-område er under behandling, opplyser de.

 

Powered by Labrador CMS