Sponset artikkel - Digilent

Vi introduserer Analog Discovery 3: Et allsidig kraftsenter

Digilent gleder seg over å presentere Analog Discovery 3, den etterlengtede etterfølgeren til den anerkjente Analog Discovery 2. AD3 bygger på arven fra forgjengeren, og fortsetter å sette en ny standard innen elektronisk ingeniørinstrumentering ved å kombinere funksjonene til et oscilloskop, vilkårlig bølgeformgenerator, logikkanalysator, mønstergenerator og programmerbare strømforsyninger til et enkelt, kompakt kraftsenter.

Publisert Sist oppdatert

I denne artikkelen vil vi fordype oss i de forbedrede funksjonene og nyhetene i AD3, og vise utvidede muligheter og sømløs kompatibilitet med AD2.

Oscilloskop: enestående presisjon og allsidighet

AD3-oscilloskopet har to differensialkanaler med 14-bits oppløsning, og tilbyr uovertruffen presisjon og signalgjengivelse. Med en maksimal samplingshastighet på 125 MS/s per kanal og et bredt ±25 V inngangsområde, leverer AD3 eksepsjonell ytelse selv i krevende bruksområder. Enheten tilbyr en båndbredde på over 30 MHz med et BNC-adapter, som sikrer nøyaktige målinger over et bredt spekter av frekvenser. I tillegg gir AD3 brukerkonfigurerbare FIR-filtre og en låst forsterker, som lar brukeren trekke ut kritisk informasjon fra komplekse signaler. Med funksjoner som FFT, spektrogram, øyediagram og XY Plot-visninger, gir AD3 mulighet til å utforske og analysere signaler med overbevisende dybde og klarhet.

Vilkårlig bølgeformgenerator: Slipp løs kreativitet og fleksibilitet

Med to kanaler med 14-bits oppløsning og en samplingshastighet på opptil 125 MS/s per kanal, gir AD3s vilkårlige bølgeformgenerator (AWG) en enestående fleksibilitet. Med et utgangsområde på ±5 V og en båndbredde på 12 MHz (med BNC-adapter), tillater AD3 AWG generering av standard og tilpassede bølgeformer, samt amplitude- og frekvensmodulerte signaler. Videre støtter AD3 direkte avspilling fra analoge innganger og gjør det mulig å lage tilpassede bølgeformer, noe som gir mulighet til å slippe løs kreativiteten og utvikle presise og komplekse signalmønstre uten problemer.

Logikkanalysator og mønstergenerator: Omfattende digital analyse

AD3s logikkanalysator- og mønstergeneratorfunksjoner utstyrer utviklere med kraftige verktøy for digital analyse. Med 16 digitale I/O-kanaler som opererer med opptil 125 MS/s per kanal, kan man fange opp og analysere digitale signaler med letthet. AD3 støtter individuelt konfigurerbare 3,3 V digitale innganger og utganger, med 5 V tolerante innganger. Instrumentet gir omfattende protokollstøtte, inkludert SPI, I2C, UART, CAN, JTAG, slik at ingeniører kan kommunisere med et bredt spekter av digitale systemer. Enkle tilstandsmaskiner og digital logikk er tilgjengelig gjennom ROM-logikken i mønstergeneratoren. AD3s logikkanalysatorfunksjoner strekker seg også til tilpassede protokoller, og sikrer kompatibilitet med ulike applikasjonskrav.

Programmerbare strømforsyninger: Forbedret kontroll og effektivitet

AD3s programmerbare strømforsyninger gir ingeniører muligheten til å finjustere spenningsnivåer med presisjon. Disse variable strømforsyningene varierer fra 0,5 V til 5 V og -0,5 V til -5 V, og gir allsidighet for å drive ulike komponenter. Når den brukes med en hjelpestrømkilde, kan AD3 levere opptil 800 mA per kanal, noe som gjør det mulig å møte strømkravene til designene effektivt.

Kompatibel med AD2: Uanstrengt migrering

Analog Discovery 3 deler den samme 2×15-headeren med Analog Discovery 2. Dette gjør at eksisterende arbeidsområder som bruker AD2 raskt og enkelt kan migreres til AD3 ved ganske enkelt å velge "Ja" når du blir spurt om du vil åpne ditt gamle prosjekt med Analog Discovery 3.

Oppdatert WaveForms

WaveForms-programvaren trapper opp spillet med en ny utgivelse for å dra nytte av de nye maskinvaremulighetene. Analoge signaler til og fra den vilkårlige bølgeformgeneratoren og oscilloskopet på AD3 kan sløyfes tilbake til det andre instrumentet, noe som gjør det mulig å se og manipulere signalene enkelt.

FIR- og IIR-filterstøtte er lagt til, noe som gir brukere flere alternativer for å jevne ut et innkommende signal før det når oscilloskopets innsamlingsmaskinvare. Med flere vindusfunksjoner for FIR og flere IIR-filtre er et bredt spekter av alternativer for å rense ustabile analoge data tilgjengelig for brukeren.

Opptaksmodus for enheter er også oppgradert. Tidligere var Analog Discovery 2 begrenset til maksimalt 1 MS/s under opptak av analoge inngangsdata, men med den nyeste versjonen av WaveForms er dette doblet til 2 MS/s. Analog Discovery 3 har en femdobbel forbedring med opptil 10 MS/s mens den registrerer skop-data.

AD3s muligheter går utover det vi har dekket så langt, med enda flere funksjoner og funksjoner som venter på å bli utforsket. Den kompakte formfaktoren og robuste konstruksjon gjør den til en bærbar og pålitelig løsning for både benk og på farten. Enten du designer, tester eller feilsøker, er AD3 et allsidig kraftsenter som kan håndtere et bredt spekter av oppgaver med presisjon og effektivitet.

Analog Discovery 3 er tilgjengelig på lager hos Elfa Distrelec AS, den autoriserte distributøren av Digilent i Norge.

Link: https://www.elfadistrelec.no/no/analog-discovery-multi-function-test-and-measurement-device-16-channels-125ms-digilent-410-415/p/30383813

Powered by Labrador CMS