Motorstyring:

Hybrid motorstyrings-IC med MCU

Toshiba lanserer motorstyrings-IC, forbedret med innebygd mikrokontroller og gatedriver.

Publisert

Toshiba Electronics Europe GmbH har lansert en driverkrets for motorstyring som implementerer en gatedriver og en CPU-kjerne sammen med et omfattende sett med funksjoner og muligheter for å drive trefase børsteløse DC (BLDC) motorer og permanentmagnet synkronmotorer (PMSM) mer effektivt.

Med fokus på ytelse, fleksibilitet og enkel integrering, er TB9M003FG den første enheten i Toshibas Smart Motor Control Driver (SmartMCD)-familie. Typiske bruksområder inkluderer elektriske pumper, vifter, karosserikontroll og termiske styringssystemer i bilindustrien.

SmartMCD TB9M003FG bruker Toshibas avanserte prosessteknologi med blandede signaler, og kombinerer en Arm Cortex-M0 CPU med en vektormotor-medprosessor og forhåndsdrivere for å styre eksterne B6 N-kanals MOSFETer.

Dette nivået av komponentintegrasjon, plassert i en HTQFP48 termisk forbedret pakke som måler 9,0 mm × 9,0 mm, skal gi mulighet for mindre, enklere og rimeligere 30 – 1000 W BLDC motorsystemer. Enheten kobles ganske enkelt direkte til batteriet og LIN-bussen, som har en innebygd vekker for strømeffektiv drift og kommunikasjon.

Den implementerte vektormotor-tilleggsprosessoren skal muliggjøre presis feltorientert styring, noe som ifølge produsenten er avgjørende for effektiv motorstyring, spesielt i applikasjoner som krever nøyaktig posisjonering, dreiemoment eller hastighetskontroll.

Den akselererer de nødvendige matematiske operasjonene og reduserer belastningen på CPU. Høyhastighets PWM-frekvens og avanserte kontrollalgoritmer bidrar til jevn og stillegående drift, og reduserer vibrasjoner og støy. Funksjoner som 1-shunt sensorløs måling, redusert komponentantall og mindre programkodestørrelse bidrar til lavere totale systemkostnader, heter det.

Det PC-baserte SmartMCD Motor Studio verktøyet skal muliggjøre enkel parameterkonfigurasjon, driverkontroll, sanntidslogging og diagnostikk via en høyhastighets UART. Sammen med SmartMCD TB9M003FG-kortet fra MIKROE skal det tillate rask og enkel systemevaluering og utvikling av BLDC-motorapplikasjoner samt prototyping.

 

 

Powered by Labrador CMS