Brikkemangel gir økt interesse:
ASIC med kjemisk sensorgrensesnitt
ASIC-leverandøren ICsense ramper opp produksjon av neste generasjon kjemisk sensorgrensesnitt.
ICsense er et uavhengig datterselskap i TDK Group Company og fokuserer på leveranser av kundespesifiserte integrerte kretser (ASICs) og andre kundespesifiserte designtjenester. Nå har de startet masseproduksjon av en ny ASIC for et kjemisk sensorgrensesnitt.
ASICen ble utviklet for integrering i et bærbart design og produseres nå i store volumer for å møte etterspørselen. Dette prosjektet ble utført for en stor USA-basert klient. Det forventes at flere hundre millioner enheter vil bli sendt i løpet av de neste 4 årene. Ifølge en pressemelding fra selskapet ble ICsense valgt ut til prosjektet på grunn av deres lange merittliste med å utvikle/produsere høyytelses IC-er for sensorutlesning, sammen med sin erfaring med industrialisering.
ASIC-en inneholder en ISO15693-kompatibel NFC-transceiver. Data fra sensorutlesningen med «ultrahøy» nøyaktighet overføres trådløst til mobile enheter. Kunden ønsket å integrere all funksjonalitet i en ASIC, for å redusere kostnadene og spare areal, ettersom det kroppsnære designet hadde svært begrenset plass tilgjengelig.
ICsense har tapet ut (dvs. sendt til silisiumsmien) over 150 design siden stiftelsen i 2004. Omtrent 80 % av disse designene er for høypålitelige markeder som medisinsk- og bilindustri. Selskapet sysselsetter nærmere 100 egne designingeniører ved hovedkontoret i Leuven, Belgia og designsenteret i Gent.
- Vi ser en kraftig økning i antall ASIC-forespørsler, også som et resultat av global brikkemangel og akselererende digitalisering og fokus på kundeopplevelse. Kunder ser etter forsyningssikkerhet og utvikler sin egen eksklusive ASIC, sier Bram De Muer, medgründer og CEO i ICsense. – I motsetning til verdikjedeaggregatorer eller designhus, har vi all nødvendig kompetanse internt for å støtte masseproduksjon. Dette inkluderer analoge og digitale designteam, test- og produktingeniører og komplette innomhus ATE-testutviklingsmuligheter, poengterer han.