Park Jung-ho, viseformann og administrerende direktør i SK hynix vurdere å kjøpe Arm gjennom et konsortium. Bildet er fra selskapets 10-årsjubileum
Park Jung-ho, viseformann og administrerende direktør i SK hynix vurdere å kjøpe Arm gjennom et konsortium. Bildet er fra selskapets 10-årsjubileum

Vurderer å kjøpe ARM

SK hynix Inc., verdens nest største minnebrikkeprodusent, vurderer å kjøpe det britiske halvlederselskapet Arm Ltd. med strategiske partnere, sa toppsjefen onsdag.

Publisert

– Vi vurderer å danne et konsortium sammen med strategiske partnere, for å kjøpe selskapet i fellesskap, sa Park Jung-ho, viseformann og administrerende direktør i SK hynix, til journalister etter selskapets årlige aksjonærmøte.

– Jeg tror ikke Arm er et selskap som kan kjøpes av ett selskap, la han til.

Ideen om et mulig oppkjøp av Arm som ble kjøpt opp av japanske SoftBank i 2016, sies å være på et veldig tidlig stadium.

I februar mislyktes den amerikanske brikkeprodusenten Nvidias bud om å kjøpe Arm på grunn av regulatoriske hindringer. SoftBank forbereder nå notering av det Cambridge-baserte selskapet på Nasdaq.

På mandag gjorde Park, som også er administrerende direktør i SK Square Co., investeringsspinoffen til SK Telecom, det klart at selskapet hans har sett på en potensiell fusjon i halvlederindustrien.

– Jeg ønsker å kjøpe Arm, om ikke helt. Det trenger ikke være å kjøpe et flertall av aksjene for å kunne kontrollere selskapet, sa han under SK Squares årlige aksjonærmøte, i følge koreanske Yonhap News agency.

Tidligere på dagen ble SK hynix godkjent av Sør-Koreas antitrustregulator til å gå videre med oppkjøpet av den lokale brikkeprodusenten Key Foundry.

Avtalen, som ble inngått i oktober i fjor, var rettet mot å øke kapasiteten for kontraktproduksjon av halvledere, som tar opp en liten del av virksomheten.

– Vi vil bygge et FoU-senter i Silicon Valley og bruke det som en nøkkelbase for å styrke partnerskap med store teknologiselskaper og forbedre konkurranseevnen, sa Park også på onsdagens arrangement.

Powered by Labrador CMS