Huawei og Nordic Semiconductor inngår IoT-lisensavtale

Avtalen innebærer at alle Nordics nRF91 Series LTE-M og NB-IoT-produkter og dermed Nordics kunder automatisk vil bli lisensiert og beskyttet, noe som muliggjør en mer effektiv tilgang og implementering av Huaweis patenter knyttet til standard lavenergi mobilteknologi.

Nordic Semiconductor har i dag inngått en patentlisensavtale med Huawei Technologies. I følge selskapet gir avtalen en ikke-diskriminerende (FRAND) royaltybærende komponentnivå-lisens av Huaweis low power wide area (LPWA) cellular IoT standard essential patents (SEPs) til Nordic, og dets kunder.

Med denne avtalen kan Nordic gi sine mobil-IoT-kunder omfattende juridisk beskyttelse, og en praktisk og legitim måte å få tilgang til og implementere Huaweis cellulære IoT-teknologi. Denne avtalen er satt til å gi større kommersiell og juridisk sikkerhet til IoT-bransjen.

– Lisensiering innen mobil IoT er en relativt ny praksis i bransjen som krever fleksible løsninger, forklarer Marianne Frydenlund, SVP Legal & Compliance hos Nordic Semiconductor. – Denne avtalen med Huawei er et stort skritt mot å harmonisere den cellulære IoT-industrien med FRAND SEP-lisensieringspraksis som brukes i hele den globale halvlederindustrien.

Powered by Labrador CMS