Administrerende direktør i CTM Lyng, Terje Lillemo, gleder seg over at Handelens Miljøfond har tro på CircuLine-prosjektet. Bedriften skal produsere ledlyskilder basert på 60-100 prosent resirkulert materiale.

CTM Lyng får millionstøtte til lys med «evig liv»

Handelens Miljøfond har tildelt CTM Lyng en million kroner for å utvikle lyskilder av resirkulert plast. Den norske produsenten skal lage bærekraftig elektromateriell som enkelt kan bli til nye produkter etter sin levetid.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Med prosjektet CircuLine, skal CTM Lyng utforske mulighetene til å produsere ledlyskilder basert på 60-100 prosent resirkulert materiale, primært av plast og aluminium.

Handelens Miljøfond

Handelens Miljøfond er landets største private miljøfond, og er Norges viktigste grep for å oppfylle EUs plastbæreposedirektiv. Med midler fra sine medlemmene som betaler en kontingent på 1 krone per plastbærepose de kjøper eller selger i Norge, støtter fondet prosjekter som enten reduserer plastforsøpling, øker plastgjenvinning eller reduserer forbruk av plastbæreposer. Handelens Miljøfond sin visjon er «plast i kretsløp – ikke i naturen.»

– Det er plast i langt flere av gjenstandene vi omringer oss med enn de fleste aner. Ved å ta i bruk resirkulert plast i lysprodukter har CTM Lyng potensiale til å kutte markant ned på plastbruken i elektrobransjen. Vi ser fram til å se alt de kan få til, og håper flere produsenter lar seg inspirere, sier Hanne Hjelmungen Lorvik i Handelens Miljøfond.

Handelens Miljøfond støtter en rekke tiltak som stimulerer overgangen til en sirkulær plastøkonomi, blant annet design av plastprodukter som kan gjenvinnes i dagens avfallssystem, eller utvikling av lukkede kretsløp for konkrete produkter. Prosjektet CircuLine har fått tildelt 1 million kroner.

Administrerende direktør i CTM Lyng, Terje Lillemo, påpeker at utnyttelsen av resirkulerte materialer er en av flere elementer i satsingen.

– De fleste lyskildene blir i dag produsert for å kastes i det øyeblikket de slutter å virke, og det passer ikke særlig godt inn i et bærekraftig tankesett. Vår ambisjon er å etablere en sirkulærøkonomisk forretningsmodell, som gjør det mulig å gjenbruke bestandelene i gamle lyskilder til produksjon av nye produkter.

Terje Lillemo kan informere om at den totale kostnadsrammen på utviklingsprosjektet CircuLine er på omlag 3,8 millioner.

Powered by Labrador CMS