Autonomi:

Neste steg mot selvkjørende mobilitet i urbane miljøer

ServCity - tre år med forskning og 1600 kjørte autonome mil med Nissan LEAF i London.

Publisert

ServCity er et prosjekt støttet av Nissan, andre samarbeidspartnere og den britiske regjering, som tar for seg å utvikle avansert teknologi for autonom mobilitet i komplekse urbane miljøer integrert med byens infrastruktur. Etter tre år med forskning og mer enn 1600 kjørte autonome testmil, har Nissan jobbet med å utvikle en plan som vil hjelpe britiske byer med å innlemme avansert autonom kjøretøyteknologi med byens øvrige infrastruktur. Prosjektet utforsket også hvordan byer kunne levere en "Robotaxi" tjeneste i fremtiden til fordel for byens innbyggere og pendlere.

Bygget på en 100 % elektrisk Nissan LEAF, har ServCity-tilkoblede og autonome kjøretøy (CAV) gjennomført stadig mer utfordrende testing på veiene i London koblet til Smart Mobility Living Lab (SMLL) i Greenwich . Sensorer langs veien og en databehandlingspakke skapte et futuristisk infrastrukturmiljø. Infrastrukturen kan oppdage et objekt som ikke er innenfor linje eller synsvidde for kjøretøyet og informere kjøretøyet slik at det kan manøvrere for å sikre jevn trafikkflyt, for eksempel å skifte fil.

Dette prosjektet har et hovedmål om å gi folk tillit til at tilkoblede og autonome kjøretøy (CAV) er trygge å introdusere på britiske veier, i tillegg til å demonstrere en fordel for samfunnets infrastruktur. Finalen av prosjektet består av en serie demonstrasjoner for interessenter der gjester kan oppleve førstehånds avanserte autonome kjøreteknologier integrert med CAV-klar infrastruktur på gatene i Greenwich i London

- Gjennom vår forsknings- og utviklingsbase i Cranfield i Storbritannia, viser Nissan kontinuerlig utvikling og innovasjon for å bringe spennende teknologier som kommer kundene våre til gode. ServCitys prestasjoner bidrar til vår innsats med mål om en fremtid der vi håper å se null dødsulykker på veiene, samtidig som vi gir kundene den ekstra komforten og bekvemmelighet som kommer fra avanserte autonome kjøreteknologier, sier David Moss, Senior Vice President, Region Research & Development for Nissan AMIEO (Afrika, Midtøsten, India, Europa og Oceania).

ServCity er i fellesskap finansiert av den britiske regjeringen og konsortiumpartnere. Den britiske regjeringens har satt av 100 millioner pund i et Intelligent Mobility-fond administrert av Center for Connected and Autonomous Vehicles (CCAV). I løpet av tre år har seks partnere – Nissan, Connected Places Catapult, TRL, Hitachi Europe, University of Nottingham og SBD Automotive – samarbeidet om å utvikle en plan som vil veilede interesseorganisasjoner, transportleverandører og byplanleggere til å skape «CAV-klare» byer i Storbritannia.

Nissan har ikke bare levert den 100 % elektriske Nissan LEAF som et testkjøretøy, men har også bidratt med en stor gruppe ingeniører som har bidratt til forskning og utvikling av teknologi for autonom drift. Dette har muliggjort utviklingen av et testkjøretøy som er i stand til autonomt å navigere i de travle gatene i London sammen med andre trafikanter – både stasjonære og bevegelige – mens de er koblet til byens infrastruktur. Med mer enn 115 personer involvert og nesten 16 000 arbeidsdager i løpet av prosjektets levetid, representerer ServCity et viktig skritt mot fremtidig distribusjon av autonom mobilitet.

Transportminister Jesse Norman opplyser at regjeringen har investert 7 millioner GBP i dette prosjektet for å være i forkant av innovasjon. - Siden den gang har ServCity vist seg å være nøkkelen som svarer på praktiske spørsmål om hvordan man kan integrere selvkjørende kjøretøy i byer for allmennhetens beste, uttaler han.

Dette er ServCity

ServCity tar en integrert tilnærming for å løse de mange utfordringene rundt implementering av autonome kjøretøy i byene våre. Utplassering av disse nye mobilitetstjenestene kan ikke fungere hvis de introduseres alene. Det er derfor autonome mobilitetstjenester må ses på en samlet måte.

Målet er å lage en blåkopi – et sett med innsikt og retningslinjer – for hvordan autonome mobilitetstjenester kan bli en hverdagsopplevelse i byene våre, for alle. Forskningsresultater vil bidra til å gi praktisk veiledning for beslutningstakere, budsjettholdere, transportleverandører, teknologileverandører – og alle som har en rolle å spille i fremtidig mobilitet.

Meld deg på vårt Nyhetsbrev og vinn!

Få Nyhetsbrev fra Elektronikk to ganger i uken. Melder du deg på nå, kan du vinne spennende utviklingssett: https://www.elektronikknett.no/motta-nyhetsbrev-fra-elektronikk-to-ganger-i-uken/3159206

Powered by Labrador CMS