Nordisk Mobilitetskonkurranse 2023

Kom i gang med selvkjørende transport

Vinnerbidraget til oppnå økonomisk støtte på 840.000 kroner ved 6 måneders utprøving av selvkjørende buss.

Publisert

Det er en liten hake ved denne invitasjonen som ble sendt ut av SAMS Norway som en påminnelse fredag: Fristen er 15. desember kl. 16:00.

Uansett, det oppfordres til å sende inn forslag til hvordan du eller din bedrift kan bidra til fremtidens bærekraftige mobilitetsløsninger med mindre arealbruk og ressursbruk. Det beste forslaget får gjennomføre utprøving med autonomt kjøretøy med betydelig besparelse.

Januar 2022 inviterte Applied Autonomy til en nasjonal konkurranse hvor innovasjon innenfor fremtidens transport- og mobilitetsløsninger for stedsutvikling stod i fokus. Konkurransen ble utlyst gjennom et samarbeid med Kongsberg By&Lab og ITS Norway. Basert på disse gode erfaringene er det altså en ny konkurranse for 2023. Vinner av konkurransen 2022 ble Norefjell kommunene Krødsherad og Sigdal.

Målgruppen for konkurransen er selskaper og organisasjoner som jobber med bærekraftig mobilitet i endring. Eksempel på aktører som kan sende inn sitt konkurransebidrag er kollektivselskap, kommuner, fylkeskommuner, eiendomsutviklere, boligbyggere, boligforvaltere, helse institusjoner, fornøyelsesparker, næringsforeninger og transport operatører. Disse kan gjerne også samarbeide i utarbeidelse og gjennomføring av sitt bidrag.

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Powered by Labrador CMS