Sponset artikkel

Automatisk testing i Linux-modus med Digilent Analog Discovery Pro

Med automatisk test-opsjon hjelper Analog Discovery PRO utviklere med å undersøke og validere det komplekse systemdesignet, og det hjelper til med å redusere designsyklustiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne veiledningen viser hvordan du automatiserer testing av analog til digital omformer (Pmod AD5) ved å bruke Analog Discovery PRO 3000 (ADP3450) i Linux-modus. Linux-modus er et terminalbasert operativsystem på enheten som, kombinert med WaveForms SDK, er et fleksibelt utgangspunkt for alle slags tilpassede tester og applikasjoner.

De analoge signalene genereres av et termoelement som inngangssignaler i Pmod AD5 som kommuniserer med vertskortet via SPI-protokollen. De samme inngangssignalene måles av ADP3450 ved bruk av Waveforms SDK Software og sammenlignes med Pmod AD5-utdataene som kommuniseres gjennom SPI.

Maskinvareoppsettet består av Analog Discovery PRO ADP3450 med MTE-kabel og BNC-oscilloskop-probe, Pmod AD5, et K-Type termoelement, en USB-stasjon for å laste ned testskriptet som skal kjøres på Analog Discovery Pro, en datamaskin med følgende programvare: Digilent WaveForms, som her brukes kun for å sette Analog Discovery Pro i Linux-modus og en terminalemulator, for eksempel PuTTY eller TeraTerm.

Termoelementsignalene er koblet til Pmod AD5 analoge inngangspinner og til oscilloskopkanalen til ADP3450. DIO-kanalene til ADP3450 er koblet til Pmod AD5SPI-signalene.

Programvareoppsett

Koble ADP3450 til en vertsdatamaskin med Waveforms installert og gå inn i Linux-modus ved å bruke denne veiledningen og åpne terminalemulatoren PuTTY eller TeraTerm.

Kjør testskriptet fra USB-stasjonen koblet til Analog Discovery PRO. Dette skriptet konfigurerer PmodAD5 via SPI og itererer over en liste av spenninger som brukes til å sette et DC-signal fra Wavegen. Den gir deretter en lesekommando over SPI, registrerer resultatene og fortsetter til neste spenning til det ikke er noen igjen. Resultatene sendes ut til terminalen når de er ferdige.

Mer informasjon om prosjektet finner du her.

Analog Discovery PRO 3000-serien er tilgjengelig hos Elfa Distrelec, den autoriserte Digilent-distributøren i Norge.

Powered by Labrador CMS