Rohde & Schwarz

R&S MXO 5 er neste generasjons oscilloskop, utviklet for flere utfordringer.

Legger til åtte kanaler i nye R&S MXO 5

Den nye R&S MXO 5 er en videreutvikling av R&S MXO 4 som ble lansert i 2022. Nyheten er selskapets første åtte-kanals oscilloskop.

Publisert

Rohde & Schwarz lanserer nå sitt nye R&S MXO 5-oscilloskop, tilgjengelig med fire eller åtte kanaler. De nye åtte-kanals R&S MXO 5-oscilloskopene bygger på neste generasjons MXO-EP-ASIC-prosesseringsteknologi utviklet av Rohde & Schwarz og introdusert med R&S MXO 4.

Dekker mer

Den nye R&S MXO 5 viser mer av et signals aktivitet i både tids- og frekvensdomenene enn noe annet oscilloskop, hevder selskapet. Oscilloskopet er verdens første åtte-kanals oscilloskop med 4,5 millioner innsamlinger per sekund og 18 millioner bølgeformer per sekund over flere kanaler. Ingeniører kan fange intrikate signaldetaljer og sjeldne hendelser med eksepsjonell presisjon. Det har digital trigging på alle åtte kanaler for nøyaktig isolasjon av små signalavvik. Dette mener de at ingen av konkurrentene har. Muligheten med 45 000 FFTs per sekund skal også gi en uovertruffen spektrumsignalvisning, spesielt for EMI og harmonisk testing.

Ved å fange opp til 99 % av sanntidssignalaktiviteten, øker R&S MXO 5 hastigheten i signalanalysen samtidig som den oppdager sjeldne og tilfeldige hendelser som få andre klarer. Det betyr at man kan feilsøke design mer effektivt på tvers av flere applikasjoner – fra kraftkonvertering til kjøretøysanalyse – noe som gjør målinger av kraft og signalintegritet samt logikk- og bussprotokollfeilsøking svørt enkelt.

Mer minne

Den nye serien tilbyr standard minne for samtidig innhenting på 500 Mpoints på tvers av alle åtte kanaler eller det dobbelte av standardminnet til konkurrentene. Denne lagringsplassen kan brukes til omfattende datafangst. Et utvidelsesalternativ kan doble opptakslengden til 1 Gpoints for de mest krevende applikasjonene. Det gir også muligheten for fangst av lengre tidsperioder og samtidig beholde nøyaktig båndbreddeinformasjon selv med langsommere tidsbaseinnstillinger.

Signalanalyse

Som det første åtte-kanals oscilloskopet med digital trigger mener Rohde & Schwarz at R&S MXO 5 setter en ny standard innen signalanalyse. Den digitale triggeren overgår alle andre oscilloskoptriggere med en følsomhet på hele 0,0001 div. Følsomheten hjelper til med å nøyaktig isolere små fysiske lagavvik, selv når store signaler er tilstede. Ingen andre instrumenter på markedet kan matche denne triggerfølsomheten, heter det. Andre instrumenter krever ofte signalbehandlingskorreksjoner for å justere analoge banetriggere, noe som resulterer i en tregere og mer støyende triggerytelse. Den digitale triggeren kompletterer sømløst den 18-bits vertikale arkitekturen i oscilloskopene, slik at ingeniører kan utnytte presisjonen til R&S MXO 5 fullt ut.

RF-måling

Oscilloskopet skal også utmerke seg i RF-målinger, både i tids- og frekvensdomenene. Det er det første oscilloskopet med 45 000 FFTs (Fast Fourier Transforms) per sekund. Hastigheten, kombinert med muligheten til å vise fire forskjellige tidsuavhengige spektra samtidig, skal gi en RF signalvisning uten sidestykke i sin klasse. Dette er standard R&S MXO 5-funksjoner.

Brukeropplevelse

Skjermen på 15,6" er en full-HD kapasitiv berøringsskjerm med et intuitivt brukergrensesnitt, som lover å optimalisere læringskurven. Det opplyses at i tillegg til et lite fotavtrykk er de også først ute med muligheten for VESA-montering. Støynivået opplyses å være lavere enn hvisking.

Starter lavt

R&S MXO 5-oscilloskopene er tilgjengelige i fire- og åttekanalsmodeller, med båndbreddemodeller med 100 MHz, 200 MHz, 350 MHz, 500 MHz, 1 GHz og 2 GHz. Åttekanalsmodellene starter på EUR 19 500, bransjens laveste inngangspris i denne instrumentklassen, sier selskapet. Ulike oppgraderingsalternativer er tilgjengelige, for eksempel 16 digitale kanaler med et mikset-signal oscilloscope (MSO), en integrert tokanals 100 MHz vilkårlig-generator, protokolldekoder- og triggeralternativer for industristandard busser og en frekvensresponsanalysator for å forbedre funksjonene til instrumentet.

De nye oscilloskopene tilgjengelig fra Rohde & Schwarz og utvalgte distribusjonskanalpartnere. De som vil ta og føle på instrumentet bør reise til productronica 2023 i München i hall A1.375 fra 14. til 17. november 2023.

Mer informasjon: www.rohde-schwarz.com/product/MXO5

Powered by Labrador CMS