Eggende AC/DC utviklingskort på 35W

Nytt 35W AC/DC utviklingskort på 35W fra Eggtronic kan utstyres med silisium- eller GaN FETs og kan med den egenutviklede omformerteknologien gi mer enn 94% effektivitet.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Italienske Eggtronic har lansert et AC/DC demo- og utviklingskort som skal gjøre det raskere å designe, prototype og implementere effektive og ultrakompakte kraftomformere og ladere.

Det nye 35W utviklingskortet er bygget ved hjelp av Eggtronics egen EcoVoltas QuarEgg+ teknologi. Kortet skal være egnet for applikasjoner både med USB-PD og utganger med fast effekt, og er tilgjengelig med en gallium-nitrid (GaN) FET (for maksimal ytelse) eller en silisium-FET (for løsninger med mer kosteffektiv ytelse).

Eggtronic opplyser at de utviklet den proprietære, patenterte EcoVoltas kraftomformingsarkitekturen for å hjelpe ingeniører med å nå langsiktige mål om kostnader, størrelse, vekt og bærekraft. Arkitekturen skal øke ytelsen til FET-svitsjeenheter, enten de er basert på eldre silisium eller GaN og silisiumkarbid (SiC) wide bandgap (WBG) materialer. EcoVoltas QuarEgg+ strømomformere i mikrostørrelse hevdes å gi opptil fem ganger lavere tap og er halvparten så små som tradisjonelle silisiumomformere og har opptil to ganger lavere tap og er 30 % mindre enn tidligere GaN-omformere.

Det nye AC/DC-utviklingskortet kombinerer FET-ene med alle komponentene som trengs for å levere en fungerende USB-PD-omformer eller omformer med fast utgang. Maksimal effektivitet er i overkant av 94 %, mens en flat virkningsgradskurve skal sikre maksimal effektivitet og minimale effekttap over et bredest mulig spekter av belastninger. Ved å bruke utviklingskortet kan designere også minimere såkalt 'vampyreffekt' takket være et tomgangsforbruk som er under 18 mW.

Powered by Labrador CMS