Krympet størrelsen på MOSFET gate-driver

Ny MOSFET gate-driver i redusert størrelse støtter rygg-mot-rygg-kopling av eksterne N-kanal MOSFETs.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Toshiba Electronics Europe GmbH lanserer nå en ny MOSFET gate-driver IC med betegnelsen TCK421G som styrer gatespenningen til eksterne N-kanal MOSFETs basert på inngangsspenningen.

Gatedriveren skal være egnet for konfigurering av en kraftmultiplekser eller en lastsvitsjekrets utstyrt med blokkering for strøm i motsatt retning, gjennom å kombineres med en rygg-mot-rygg tilkopling av eksterne N-kanal MOSFETs.

TCK421G inneholder en ladningspumpekrets som støtter et bredt spekter av inngangsspenninger (VIN) fra 2,7 til 28,0 V, og dermed ivaretar en stabil forsyning på 10V til gate-source spenningen til eksterne MOSFETs, og muliggjør dermed svitsjing av store strømmer.

Den typiske tomgangsstrømmen på inngangen i ON tilstand (IQ(ON)) er så lav som 140mA, mens standbystrømmen i OFF tilstand (IQ(OFF)) er kun 0,5 mA. I tillegg inneholder TCK421G en overspennings- og underspenningsbasert utkoplingsfunksjon. Gate-driverspenningen kan velges slik at den passer til applikasjonen.

Komponenten kommer i en «chip scale» WCSP6G pakke, med et fotavtrykk på 1,2 mm x 0,8 mm og en høyde på 0,35 mm. Dette skal være en av de minste pakkene på markedet. TCK421G er det første i en produktserie som vil omfatte seks komponenter.

Leveranser starter umiddelbart, opplyser produsenten.

Powered by Labrador CMS