Konkurranse: Lag applikasjoner for bevegelseskontroll

Medlemmer av fellesskapet element14 (Avnet) inviteres til å utforske og lære om bevegelsesføling gjennom et evalueringssett fra Maxim Integrated.

element14 lanserte nylig «Experimenting with Gesture Sensors Design Challenge». Åtte vellykkede søkere som foreslår et prosjekt med den beste bruken av bevegelsessensorteknologi vil motta et gratis evalueringssett fra Maxim Integrated for å eksperimentere, teste eller bygge et prosjekt.

Med styringsteknologi for bevegelsesgjenkjenning brukes sensorer til å lese og tolke håndbevegelser som kommandoer. Et av de vanligste eksemplene på berøringsfri bevegelseskontroll finnes i biler der sjåfører og passasjerer kan samhandle med kjøretøyet, inkludert å kontrollere infotainmentsystemene deres, uten å berøre knapper eller skjermer.

Deltakerne har åtte uker på seg til å teste og eksperimentere med gest-sensorsettet, som er et komplett system for å demonstrere den optiske IR-sensoren MAX25405 i en typisk gest- og nærhetsfølende applikasjon. MAX25405 muliggjør gjenkjenning av håndsveip, finger-/håndrotasjoner, luftklikk, nærhetsdeteksjon og dvele-til-klikk.

Applikasjonskretsen fungerer ved å belyse brukerens hånd med en presisjonskontrollert IR-lyskilde og måle det reflekterte signalet med MAX25405s 6x10 (60 piksler) IR-sensorarray. IR-lyskilden med fire LED er PWM-styrt med eksterne FETer fra MAX25405s innebygde FET-driver. Retursignalet analyseres med en innebygd mikrokontroller som tolker bevegelsene. EV-settet består av følgende:

  • MAX32620FTHR mikrokontrollerplattform
  • Interface skjermkort
  • MAX25405 sensorkort
  • Flatkabel (kobler sensorkort til skjermkort)
  • 3,3V strømforsyning
  • USB 2.0 Type A til Micro B-kabel

For å være kvalifisert til å vinne, må deltakerne legge ut minst to blogginnlegg om selve prosessen. På slutten av konkurransen vil dommerne bestemme det beste arbeidet og prisene blir delt ut. Vinneren av førsteplassen vil få et HTC Vive Cosmos Elite VR-hodesett til en verdi av 700 dollar og en iPad Pro til en verdi av 1400 dollar. Andreplass får et Tap Strap 2 bærbart tastatur, mus og luftbevegelseskontroller til en verdi av 250 dolar og en Air Neo (Kameradrone i lommestørrelse) til en verdi av 160 dollar. Alle som fullfører de to blogginnleggene om sin erfaring med MAX25405-evalueringssettet vil motta en håndholdt kapasitansmåler.

Søknader er åpne nå til og med 30. august 2022. Deltakerne vil bli annonsert 6. september 2022 og blogger vil forfalle 30. oktober 2022. Vinnerne kunngjøres i oktober.

Lenke til konkurransen: community.element14.com/challenges-projects/design-challenges/experimenting-with-gesture-sensors

Powered by Labrador CMS