Gjør halve designet for deg

ELECTRONICA: Ulike hjelpemidler og referansedesign er blitt stadig viktigere for å selge komponenter. Renesas tar trenden ett steg videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Vi har utviklet et bredt sett av det vi kaller «plattformløsninger», som er mer komplette utgaver av utviklingssett, tilpasset ulike applikasjoner, forteller applikasjonsansvarlig Stuart Archer og markedsdirektør for mikrokontrollere Stephen Gaines i Renesas Industrial Business Group, i en samtale med Elektronikk.

– Det betyr at vi kommer med f.eks. en plattform for utvikling av motorstyringer, slik at hvis en ingeniør skal lage en løsning for en vaskemaskin, kan han nærmest ta denne plattformen i bruk direkte. Han kan til og med bruke sin egen motor, og tune den inn på noen sekunder. Alt han trenger ligger klart i plattformen. Utlegg, gerberfiler og det hele følger med, slik at det er enkelt å realisere et ferdig produkt, forteller Archer.

– Dette innebærer også at utviklere/bedrifter uten egen intellektuell eiendom, IP, kan lage et produkt som faktisk konkurrerer med eksisterende løsninger på markedet. Dermed kan nye bedrifter med nye idéer komme raskt på markedet – men samtidig kan eksisterende aktører bruke disse løsningene til å forbedre sine egne produkter ytterligere, kommenterer Gaines.

– Utvikling av innvevde produkter blir mer og mer kompleks, med mange kommunikasjonsgrensesnitt, sensorer, prosesseringskapasitet, brukergrensesnitt med mer. Mange nye produkter skal gjerne ha en «iPad-feeling», sier Archer. – I tillegg kommer det inn ting som krav og forskrifter i ulike markeder, f.eks. krav til «funksjonell sikkerhet». Vi kan tilby produkter som er utviklet i henhold til integrert sikkerhetsnivå – SIL 3 – og ferdig sertifisert!

Programvare er et annet aspekt ved utvikling av innvevde produkter. – De nye plattformløsningene kommer  med en egen forretningsmodell når det gjelder dette. Vi fokuserer på å bruke programvare som er egnet til formålet – avhengig av anvendelsen – og ikke gratisversjoner, med de svakhetene de har. Du trenger programvare for å utnytte komponentene, og da må du bruke riktig produkt, understreker Gaines. Avhengig av hvilken programvare som leveres, betaler man et engangsbeløp for plattformløsningen, eller en lisens på abonnementsbasis.

Mikrokontrollerne i Renesas-porteføljen er organisert i 3 produktserier, den laveffekt og rimelige RL78 på opptil 44 DMIPS (Dhrystone millioner instruksjoner per sekund), den 32-bits RX-serien på opptil 165 DMIPS som inneholder flyttallsenhet og digital signalkontroller, og toppserien RZ på opptil 1000 DMIPS basert på ARM Cortex A9 og med et enormt minne på opptil 10 MB SRAM og integrert grafikkprosessor.

Det er lansert og vil komme plattformløsninger innen alle disse seriene, fra smartmeterløsninger med trådløs Mbus, kommunikasjon over kraftlinjer, HMI-plattform med innebygd TFT-kontroller, førermiljø i bil, ProfiNet, industrielt Ethernet og mye annet.

Stuart Archer demonstrerer utviklingsplattform for HMI, basert på RZ-serien mikrokontrollere. Løsningen integrerer en TFT-kontroller som styrer skjermen, og er en del av den nye plattformsatsingen fra Renesas, som innebærer bruksklare applikasjonsløsninger.
Powered by Labrador CMS