Mikrokontroller for energihøsting

E-peas lanserer mikrokontrollere som nesten ikke bruker strøm, rettet mot kantprosessering.

Publisert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Med sin AEM-familie har det belgiske selskapet e-peas allerede etablert seg i frontgruppen når det gjelder utvikling av kraftstyringskretser for energihøsting. Nå introduserer de en mikrokontrollerenhet (MCU) for bruk i nettopp slike systemer.

– E-peas har hatt en stor utvikling siden vi startet. Ettersom vår strategi nå går utover energihøstingsdomenet alene, tror jeg vi vil kunne bidra ytterligere til veksten innen IoT kantenheter, sier medgründer og sjef Geoffrey Gosset i en kommentar. Han peker på at den nye EDMS105N MCUen har ytelsesparametre som langt overgår de vi tidligere har sett fra halvlederleverandører: Det dreier seg om en energioptimalisert 32-bit komponent som kan levere 24 MHz operasjoner. Den anvender en ARM Cortex-M0 prosesseringskjerne, noe som innebærer en plattform og verktøy som mange ingeniører allerede er kjent med.

Til gjengjeld er dette den mest energigjerrige Cortex-M0 MCUen som til nå er kommersielt tilgjengelig, med et strømtrekk på kun 18µA/MHz i aktiv modus. Den har en rekke ulike sovemodus, der det laveste vil trekke ned forbruket til beskjedne 340nA (med sanntidsklokken i gang, og 8kB SRAM beholdning). Flere forskjellige grensesnitt er innvevd i mikrokontrolleren (UART, I2C og I2S, samt flere GPIOs), så vel som datakonverterings- og spenningsreguleringselementer. – Dette er den første i en serie lanseringer som vil gjøre oss til en «one-stop shop» for alle nøkkelkomponentene som trengs for ekstremt energigjerrige systemer, fortsetter Gosset.

Industriens første antenne optimalisert for energihøsting er allerede lansert.

Like etter lanseringen av MCUen kom de da også med flere nyheter, bl.a. industriens første antenne, optimalisert for energihøsting. Antennen skal være 10 ganger mindre enn standard hyllevarekomponenter, og er utviklet i samarbeid med teknologieksperter hos Ignion. Ifølge E-peas skal den være egnet til en rekke industrielle anvendelser, inkludert bygningsautomatisering, smartmålere, varesporing og andre logistikkapplikasjoner.

Den samme antennen skal kunne brukes for alle frekvensbånd og for alle slags formfaktorer, med et passende nettverksdesign. Med denne antenne skal det bli mulig å høste energi ved alle frekvenser innenfor området fra 0,4 GHz til 10,6 GHz.

Integrert med AEM30940, AEM30330 eller AEM30300 RF «ambient energy managers» (AEM) skal den ha evne til å hente energi fra en avstand på opptil 17 meter, ved bruk av en 1 W kilde, og opptil 31 meter med en 3 W kilde.

Antennen vil inngå i selskapets evalueringssett.

Powered by Labrador CMS