Utdanning:

Støtter program for å få flere unge kvinner inn i teknologifaget

Arrow Electronics støtter Robotics Design Challenge for å tiltrekke flere unge kvinner til STEM (Science, technology, engineering, and mathematics).

Publisert

For å redusere det digitale kjønnsgapet i Europa, gikk Arrow Electronics sammen med Girls Go Circulars Women and Girls in STEM Forum for å finansiere Green Robot Challenge. Arrangementet, som ble holdt i Brussel, tiltrakk seg 270 jenter i skolealder fra hele Europa, bestående av totalt 90 lag fra 19 land.

Om Girls Go Circular

Girls Go Circular er et EU-finansiert utdanningsprogram som utstyrer jenter i alderen 14-19 over hele Europa med digitale og entreprenørielle ferdigheter gjennom en nettbasert læringsplattform om sirkulær økonomi. Girls Go Circular støtter å lukke kjønnsgapet i STEM og IKT ved å styrke jenter til å bli agenter for endring i den digitale og grønne overgangen. Dermed bidrar programmet til likestillingspolitiske mål, nærmere bestemt Digital Education Action Plan 2021-2027 (Action 13) og New European Innovation Agenda. Girls Go Circular koordineres av EIT RawMaterials og støttes av utdanningsfellesskapet innen European Institute of Innovation and Technology (EIT) og Generaldirektoratet for utdanning, ungdom, sport og kultur (DG EAC).

Et team fra Malta vant konkurransen om å utvikle en miljøvennlig robot som fjerner karbondioksid fra luften ved å bruke en prosess med forbedret forvitring, en effektiv måte å redusere klimagasser på for å dempe virkningen av klimaendringer. Vinnerlaget ble valgt ut av en kombinert publikums- og juryavstemning, og fikk deltakelse i FIRST Tech Challenge Benelux Scrimmage i slutten av februar.

– Vi tror disse læringsmulighetene spiller en avgjørende rolle i å dyrke kvinnelige STEM-ledere i lokalsamfunnene vi betjener, sa Christina Frantz, direktør for corporate affairs i Arrow. – Girls Go Circular er i frontlinjen av denne innsatsen, og vi er stolte av å støtte programmets arbeid.

Arrow hjalp til med å koble GirlsGoCircular med FIRST Robotics, en Arrow STEM-partner, som arrangerer internasjonale ingeniør-eventer som gir team i oppdrag å bygge og programmere roboter i industriell størrelse. Alumni av FIRST-programmer får tilgang til eksklusive stipender, praksisplasser og andre muligheter som skaper forbindelser og åpne veier til et bredt spekter av karrierer.

Women and Girls in STEM Forum samlet over 1200 beslutningstakere, industriledere, studenter og lærere for å kjempe for likestilling innen STEM og informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT).

Powered by Labrador CMS