3 radioteknologier i én modul

NXP utvider IoT-mulighetene med industriens første sikre, monolittiske tri-radio komponent, inkludert støtte for Matter.

Publisert Sist oppdatert

NXP Semiconductors lanserte i går IW612, industriens første sikre tri-radiokomponent, og som støtter Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 og 802.15.4 protokollene.

Som del av NXPs nye familie med tri-radioprodukter, skal den nye komponenten muliggjøre sømløs, sikker kommunikasjon i alt fra smarthus til biler og industrielle anvendelser, og støtter i tillegg den nye kommunikasjonsprotokollen som skal binde sammen smarthusløsninger, Matter.

Med den nye komponenten kan brukerne fristille seg fra begrensningene til enkelte protokoller, og muliggjøre sømløs interoperabilitet mellom ulike økosystemer og trådløse nettverksteknologier. Med tre radioer i en komponent skal det dessuten bli enklere, raskere og billigere å utvikle slike løsninger, ifølge NXP.

En av hovedutfordringene IoT står overfor er dårlig interoperabilitet, som kan begrense forbrukerens mulighet til å blande smarthusprodukter fra forskjellige selskaper. Matter, en ny standardisert IoT-tilkoblingsprotokoll, designet av et konsortium av industriledere inkludert NXP, adresserer disse begrensningene ved å forene hvordan enheter kommuniserer, uavhengig av produsent eller trådløs teknologi. Protokollen skaper flere forbindelser mellom flere objekter, og forenkler dermed utvikling for produsenter og kompatibilitet for forbrukere.

Sikkerhet har også vært fokus i utviklingen av den nye enheten. IW612 tilbyr sikker oppstart, debugging og trådløse (OTA) fastvareoppdateringer for løpende beskyttelse, så vel som WPA3 sikkerhet og maskinvarebaserte krypteringsmotorer.– Med IW612 kan utviklere utnytte ulike trådløse kommunikasjonsprotokoller på en enkelt komponent, til å skape brukervennlige, sikre produkter for smarthus, industrielle- og bilrelaterte anvendelser, sier Larry Olivas, leder for Wireless Connectivity Solutions, NXP Semiconductors. – Enten det dreier seg om dørlåser og smarthøyttalere, eller underholdnings- og telematikksystemer i biler, blir det nå mulig å dra nytte av flere ulike teknologier og økosystem, ikke minst Matter, fremholder han. 

–Interoperabilitet har vært en sentral utfordring som har fragmentert smarthusmarkedet gjennom alle år, men Matter-klare produkter kan endre dette, mener forskningsdirektør Jonathan Collins i ABI Research.

Ifølge NXP kan IW612 være egnet for kantrutere, broer og gateways i smarthusløsninger som krever skyforbindelse for Thread- eller Bluetooth-enheter, gjennom den integrerte Wi-Fi 6 radioen. I tillegg muliggjør IW612 kommunikasjon mellom Matter-enheter uavhengig av om enhetene benytter Wi-Fi eller Thread. Dette gjør det mulig for Matter-over-Wi-Fi produkter å styre og overvåke Matter-over-Thread enheter, og omvendt, for sømløs interoperabilitet.

Powered by Labrador CMS