COM-HPC:

COM-HPC vil kunne dekke alle brukstilfeller jeg kan tenke meg, sier Christian Eder.
COM-HPC vil kunne dekke alle brukstilfeller jeg kan tenke meg, sier Christian Eder.

Utvidelser for funksjonell sikkerhet

PICMG ratifiserer COM-HPC FuSa utvidelser – støtter systemer med flere kritiske nivåer.

Publisert

PICMG, et konsortium for utvikling av åpne innvevde dataspesifikasjoner, har kunngjort store utvidelser i Computer-on-Module (COM) standarden COM-HPC, med ratifiseringen av COM-HPC 1.15 for funksjonell sikkerhet (FuSa).

COM HPC 1.15 støtter såkalte oppgavekonsoliderte, høyytelses systemer med forskjelligge kritiske nivåer i sanntids kant-servere og -klienter som ikke bare utfører sikkerhetskontroller, men også bildebehandlings-, AI og IIoT gateway-logikk, eller til og med TSN-basert 5G-kommunikasjon.

COM-HPC 1.15 er et sett med sikkerhetsutvidelser som utvider FuSa-funksjonene til blokker i form av «øyer av sikkerhet» på moderne brikkesett, ut til det bredere systemet. Utvidelsene vil være tilgjengelig på alle COM-HPC formfaktorer – inkludert den kommende COM-HPC Client Mini – og definerer et dedikert SPI-signal som kobler helse- og statusovervåkingegenskapene for slike blokker til en FuSa "sikkerhetskontroller" plassert på et COM- HPC bærerkort, hvor eventuelle funn kan behandles for ekstern bruk.

COM-HPC 1.15-arkitekturen skal dermed muliggjøre bygging av flerkjernede innvevde systemer med flere kritiske nivåer ved å gi en direkte vei til redundans og feilsikker prosessimplementering for utviklere av robotikk og industrielle maskinkontroller, tog- og veikantkontroller, autonome kjøretøy, flyelektronikk og andre kritiske systemer, heter det i en pressemelding fra konsortiet.

- Med den kompakte størrelsen til den kommende Mini-spesifikasjonen og FuSa-utvidelsene, vil COM-HPC kunne dekke alle brukstilfeller jeg kan tenke meg, sier Christian Eder, styreleder for COM-HPCs tekniske komité og direktør for produktmarkedsføring i congatec. - COM-HPC er den mest komplette datamaskinmoduldefinisjonen noensinne, hevder han: - Jeg forventer ekstremt rask vekst for skalerbare og datakraftkrevende innvevde applikasjoner basert på COM-HPC-teknologi."

Arbeidet med å utvikle COM-HPC 1.15 spesifikasjonen er sponset av ADLINK, congatec og Kontron.

Powered by Labrador CMS