electronica:

Signalanalyse uten dyrt labutstyr

MikroE og Red Pitaya: To spesialister på rimelige innvevde utviklingssystemer slår seg sammen om ny løsning.

Publisert

MikroElektronika (MikroE), som bl.a. tilbyr kortmodulbaserte utviklingsplattformer, melder i dag full støtte for Red Pitaya, noen ganger omtalt som «den sveitsiske armékniv for utviklere», i den nye versjon 2.3.0 av NECTO Studio IDE. Dette er MikroEs plattformuavhengige programvareutviklingsmiljø.

Red Pitaya gjør det mulig for utviklingsingeniører å erstatte store og dyre labinstrumenter med en enkelt, åpen kilde-basert plattform.

I kombinasjon med NECTO Studio og Planet Debug, skal Red Pitaya dessuten gjøre det mulig å studere og analysere sanntidssignaler på kort som befinner seg et helt annet sted.

Red Pitaya står på mange måter i spissen for en liten revolusjon i elektronikkindustrien, der man går bort fra lukkede instrumenter med faste funksjoner, til flerfunksjons, åpen kilde-baserte og programvaredefinerte instrumenter som i større grad kan tilfredsstille et bredt spekter av behov i ulike markeder.

- Red Pitaya er en perfekt partner for vår NECTO Studio IDE og Planet Debug - bransjens første «hardware-as-a-service»-plattform som muliggjør ekstern utvikling og feilsøking. Nå kan brukere ikke bare kode og feilsøke eksternt på ekte maskinvare, de kan også fjernstyrt analysere signalene ved å bruke Red Pitayas omfattende verktøysett, kommenterer Neb Matic, adm. direktør i MikroE.

NECTO Studio 2.3.0 er et komplett programvareutviklingssett på tvers av plattformer for innvevde applikasjoner, og som skal ivareta alt som er nødvendig for å starte utvikling og prototyping, inkludert Click-kortapplikasjoner og GUIer for innvevde enheter. Rask programvareutvikling oppnås enkelt ettersom utviklere ikke trenger å vurdere kode på lavt nivå, noe som frigjør dem til å fokusere på selve applikasjonskoden. Dette betyr at endring av MCU eller til og med hele plattformen ikke krever at utviklere må redesigne koden for den nye MCUen eller plattformen. De kan ganske enkelt bytte til ønsket plattform, bruke den riktige kortdefinisjonsfilen, og applikasjonskoden vil fortsette å kjøre etter en enkelt kompilering.

Powered by Labrador CMS