Innvevde systemer

Lanserer VNC over USB

SEGGERs emVNC-Server (Virtual Network Computing) gjør det mulig å se visning av og betjene et innvevd system via USB.

Publisert

For et innvevd system med en skjerm kan denne skjermen speiles på den eksterne datamaskinen. For et system uten skjerm kan det virtuelle skjerminnholdet vises.

Siden USB allerede er mye brukt, kan emVNC-Server implementeres enkelt bare ved å koble til et eksisterende grensesnitt. Det er ingen ekstra maskinvarekostnad og veldig lite minne – i flash og RAM – kreves, noe som betyr at emVNC-serveren til og med kan brukes i små systemer med begrenset minne, heter det i en melding fra Segger. emVNC-Server overfører for eksempel interaksjon med mus eller berøringsskjerm, over USB til det innebygde systemet, noe som muliggjør kontroll av applikasjonen.

– emVNC-Server er en VNC-over-hva som helst programvaremodul, sier Rolf Segger, grunnlegger av SEGGER. – Hovedhensikten er å få en ekstern skjerm for et «hodeløst» system. Vi har derfor utvidet bruken av standard VNC-protokollen til USB. Å lage en virtuell skjerm for et innebygd system gjør den fysiske skjermen overflødig samtidig som det gir betydelige kostnadsbesparelser i prosessen.

emVNC-Server ble designet spesielt for innvevevde systemer. Det gir servermodul både for det innvevde systemet og klienten. På PC-siden er applikasjonen multiplattform, for Linux, macOS og Windows, og er tilgjengelig for nedlasting gratis.

Serveren er også uavhengig av grafiske brukergrensesnitt. Det skal fungere sømløst med SEGGERs emUSB-enhet pluss et grafikkbibliotek, for eksempel SEGGERs emWin. Dette gjør den godt egnet for bruk på innvevde enheter siden det ikke er noen begrensninger på skjermmaskinvaren. emVNC-Server kommer med eksempler for bruk med og uten emWin.

For mer informasjon, besøk: www.segger.com/user-interface/emvnc/

Powered by Labrador CMS