Romfartsteknologi:

Nytt tilbud til romfarts-oppstarter

7. mai var det duket for lansering av ESA Business Incubation Center (BIC) 2.0 på Kjeller.

Publisert

ESA BIC Norway

ESA Business Incubation Centre (BIC) Norway åpnet i august 2018. Den norske organisasjonen var den 20. ESA BIC i rekken, og sluttet seg til et internasjonalt nettverk som støtter over 150 selskaper årlig over hele Europa. Til nå har ESA BICs oppfostret 1800 nye selskaper.
ESA BIC Norway har som mål å finansiere og utvikle 50 nye selskaper de neste seks årene.

ESA BIC Norway er den norske inkubatoren for forretningsideer og startups innen romteknologi, ledet av Kjeller Innovasjon i samarbeid med StartupLab, Fremtidens Industri, KPB og Norinnova.

Dermed er det åpnet for nye søknader til inkubatorprogrammet.

Kriterier for nye søkere er at det må dreie seg om et produkt eller en tjeneste knyttet til romvirksomhet, og bedriften som søker må være en oppstart, dvs. etablert for mindre enn 5 år siden. Personer som søker må også ha lovlig arbeidstillatelse i Norge. Ytterligere detaljer finnes i søknadsdokumentene.

Gulroten for søkere, foruten plass i inkubatoren over en inkubasjonsperiode på opp til 24 måneder, er 30.000 euro fri finansiering, 50 timer støtte og mentoring for forretningsutvikling og 20 timer teknisk støtte pluss 10 timer juridisk bistand. Ikke minst vil deltagelsen være en døråpner til både internasjonale samarbeidspartnere og investorer.

Endelig søknadsfrist vil bli publisert senere.

 

Powered by Labrador CMS