Oppstartsbedrifter Inviteres til å delta i akseleratorprogram

Yara Marine X åpner for søknader og inviterer teknologiorienterte oppstartsbedrifter til å samarbeide rundt behovet for å avkarbonisere den maritime industrien.

Publisert

Yara Marine Technologies tar nå i mot søknader for den andre utgaven av sitt tremåneders skreddersydde oppstartsakseleratorprogram, Yara Marine X. Programmet gir utvalgte selskaper en mulighet til å utvikle og pilotere sine innovative løsninger samtidig som det støttes av direkte tilgang til Yara Marines industrikompetanse og kompetansenettverk.

– Hos Yara Marine er vi forpliktet til å gjøre en ren overgang til en avkarbonisert fremtid mulig. Vi er innovatører i hjertet og jobber alltid med forbedringene vi trenger for å gjøre ekte bærekraftige endringer. Jeg tror at for å oppnå dette, må vi oppmuntre til nye tilnærminger til langvarige problemer og ønske nye stemmer velkommen i vår bransje, sier Thomas Koniordos, administrerende direktør i Yara Marine Technologies.

Akseleratorprogrammet tar sikte på å gjøre det lettere for oppstartsbedrifter i tidlig fase med relevante teknologier eller arbeid, med å bidra med ressurser til å gjøre deres løsninger allment tilgjengelige i den maritime industrien. Yara Marine X-programmet er utviklet for å legge til rette for partnerskapsmuligheter, mulige investeringer og en fremtidig samarbeid med Yara Marine og dets nettverk.

Selv med banebrytende rene teknologier som blir foreslått og testet, vil industriens behov sannsynligvis vekte mer enn tidslinje, kapital, produksjonskapasitet og/eller markedstilgjengelighet for nye teknologibedrifter. Det er derfor avgjørende at de av oss med erfaring i denne prosessen fungerer som knutepunkter for å tilrettelegge for rask utvikling og tilgang til markedet, sier Per Bjärkby, Chief Technology Officer i Yara Marine Technologies.

Et eget team fra Yara Marine X vil velge 10 søkere fra bedriftene som fullfører søknadsprosessen. Disse oppstartsbedriftene vil bli invitert til et arrangement, foreløpig planlagt til midten av mars 2022, hvor de har sjansen til å presentere sin forretningsmodell for et panel av bransjeeksperter og få tilbakemeldinger.

Vinneren(e) vil få muligheten til å delta i en to-ukers, svært tilrettelagt, «bootcamp» i Oslo og/eller Gøteborg og et tre-måneders skreddersydd akseleratorprogram. Basert på individuelle oppstartsbehov, vil Yara Marine gi kompetanseveiledning og mentorskap til vinneren(e), samt muligheten til å jobbe tett sammen med Yara Marine X-teamet.

Interesserte kan melde seg på her: https://yaramarinex.com/

Powered by Labrador CMS