Industriell elektronikk:

Digital I/O-brikke for industri

4- eller 8-kanals brikker med isolerte digitale innganger skal tilby enkel og fleksibel konfigurering i industrielle anvendelser.

Publisert

Novosense Microelectronics, et halvlederselskap som spesialiserer seg på høyytelses analoge og integrerte kretser med blandede signaler (ICs), har introdusert to nye brikker med isolerte digitale innganger (DI), som skal være egnet for 24V digital signalinngang i industrielle kontrollapplikasjoner som PLS, servoer og omformere. .

Den 4-kanals NSI8604 og den 8-kanals NSI8608 ivaretar inngangs-/utgangsisolasjon ved konvertering av spenninger i området -60V til 60V til logiske signaler. Begge enhetene støtter toveis digital inngangsfunksjonalitet, noe som tillater fleksibel konfigurasjon av system-I/O.

I motsetning til digitale isolatorer, integrerer inngangstrinnet til brikkene strømmodusinngang med en funksjon som begrenser strøm til 2,1mA (typisk), noe som reduserer strømforbruk og temperaturøkninger i målsystemet.

Basert på Novosenses kapasitive isolasjonsteknologi, bruker ICene OOK-modulasjonsteknologi for å modulere inngangssignaler og deretter overføre dem gjennom SiO2-barrieren til sekundærsiden, hvor de demoduleres og sendes ut via et buffertrinn. Selv om de er fullt kompatible med den nåværende inngangsformen til optokoblere, skal brikkene ifølge produsenten sørge for forenklet systemdesign takket være en høyere grad av systemintegrasjon og eliminering av behovet for strømforsyning på feltsiden.

Nøkkelfunksjonene til disse nyeste brikkene inkluderer en isolasjonsmotstandsspenning på 3kVrms, common-mode transient immunitet (CMTI) på 35kV/μs, en dataoverføringshastighet på DC til 2Mbps og en dataoverføringsforsinkelse på 380ns. Enhetene opererer fra en strømforsyningsspenning på 2,5V til 5,5V og er stabile over et bredt temperaturområde fra -40°C til 125°C. Hver IC oppfyller ytelseskriteriene for brytertype 1, 2 og 3 i IEC 61131-2 og er kompatibel med I/O-nivået til de fleste mikrokontrollere.

NSI8604 og NSI8608 er tilgjengelig i henholdsvis industristandard SSOP16- og SSOP20-pakker, og er pinnekompatible med alternative teknologier, slik at brukere kan erstatte eksisterende komponenter uten å endre systemdesignet.

 

 

 

Powered by Labrador CMS