Sponset artikkel

Tid til markedet er viktigere enn intern utvikling

I dag opplever Norge en stor etterspørsel innen alle ingeniørfagdisipliner. Regjeringens tall viser at minst 80.000 mennesker jobber innen IKT og teknologi blir mer integrert i vårt daglige liv, og behovet vokser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Å rekruttere nye ressurser er en tidkrevende prosess. Å finne personen med tilstrekkelig kompetanse og korrekt match med teamet, kan være en krevende oppgave. Fra sluttresultatets perspektiv er det ofte viktigere å kunne bringe den nye tjenesten eller produktet tidlig ut på markedet, enn å ha en spesiell kompetanse internt.

Nær-sourcing team

Du har sannsynligvis kommet over ordet near-sourcing. Det er et begrep som stammer fra outsourcing, hvor du flytter produksjonen eller arbeidet med tjenester utenfor din egen bedrift og/eller til en annen region enn ditt eget. Med vanen med fjernarbeid som kommer inn i hverdagen vår, har denne praksisen med outsourcing i nærheten nådd sine nye topper. Fordelen med near-sourcing er at til tross for at teamet jobber i et annet land, jobber du i samme tidssone, og om nødvendig kan du enkelt besøke hverandre.

Et alternativ å vurdere

Vil det være problemer med et team som ikke er direkte ansatt hos deg, hva med samarbeid, hva med kulturforskjeller, arbeidstid? For å være ærlig er problemene sannsynligvis like mye mulige som med et eget team.

For programvareutvikler Piotr hos DO OK Wroclaw tar det ca. en kopp kaffe latte å gå til kontoret. Dagen på jobb starter med et møte. Halvparten av teamet er på stedet og noen deltar eksternt. Teamet har en idé om nye funksjoner som kan legges til applikasjonen teamet utvikler. Prosjekteierne blir med på møtet, Linn fra Oslo og Øyvind fra sommerhuset hans i Risør.

Begge liker den nye ideen som bringer det økologiske aspektet til prosjektet. Utviklingsarbeidet fortsetter i Polen. Ved behov vil de senere i løpet av dagen ta kontakt med sitt Norske team ved å bruke av deres felles Slack-kanal eller ta et oppfølgingsmøte.

Pandemien har lært oss den praktiske og raske måten å jobbe eksternt på. Det er fordelaktig å ha laget i samme tidssone. Arbeidstiden går omtrent på samme tid og arbeidsmåten bærer de samme prinsippene. Kommunikasjonen er enkel og rask. Til tross for den fysiske avstanden, er laget bare en samtale unna.

Kvaliteten, effektiviteten og tilgjengeligheten til et team av høy kvalitet som jobber sømløst sammen er en game changer. Som den tidligere olympiske mesteren Aksel Lund Svindal uttalte: «Hvis du har en god idé, men et dårlig lag, har du ingen sjanse. Tvert imot, hvis du har et flott team, blir alt mulig.»

De beste programmererne i verden

Samarbeid i forskjellige land

Hovedkontoret til DO OK ligger i Wroclaw, 1t 45min fra Oslo. Nærmere 20 % av
DO OK-ingeniørene jobber fulltid i Norge støttet av lokalkontoret i Oslo.

Kan vi i DO OK være din partner for ditt utviklingsprosjekt?

DO OK

Segmenter:

IoT / HealthTech / Healthcare/ FinTech / EduTech / Transport / Aerospace / Media / Smart Home / Sport & Wellbeing.

Teknologier:

Python & Go, AWS, Javascript, React, NodeJS, iOS og Android, Reactive.

IoT:

DO OK oppleves med det komplette IoT-økosystemet, fra sensoren til Back-end. Erfaring med trådløse protokoller som BLE & Wi-Fi i mobilapp og back-end. DO OK bruker og oppretter åpen kildekode.

For mer informasjon:

www.dook.pro

Ta kontakt med:

Terje Fjeldvig, terje@dook.pro,
Tlf. 919 09 775.

Ifølge en fersk undersøkelse er Polen, etter Russland og Kina, et av de tre landene med de beste programmererne i verden (hackerrank.com, Developer Skills Report). Rimelige lønnskostnader og attraktive insentiver muliggjør høy vekst i den polske IKT-sektoren, noe som gjør disse ressursene svært attraktive.

DO OK tilbyr Front- og Back-end engineering med Agile Methodology, Scrum og Kanban Frameworks for å sikre at applikasjonen din er utviklet med de nyeste metodene og de beste verktøyene. Et dyktig og dedikert utviklingsteam skaper muligheten for rettidig markedsinngang.

Starter et utviklingsprosjekt raskt uten interne ingeniører

Hvordan starte utviklingsprosjektet hvis du ikke har et eget team?

Dette betyr ikke at du trenger å begynne å planlegge og rekruttere. For firmaer uten "in-house engineering", er det en veldig enkel og praktisk løsning. Du kan bruke DO OK pre-design-tjenester som forretningsanalyse, oppdagelsesverksteder eller verdidrevne ideer.

Eller gå rett til utførelsen og få teamet med seniordesignere, tekniske arkitekter eller programvareingeniører til å lage din egendefinerte programvare eller en mobilapp. Alt det med kvalitetskontroll på plass, ingen frykt for å utfordre og bli utfordret. Med støtte fra prosjektledelse sikrer vi transparent og tydelig kommunikasjon. På verkstedet møter virksomheten teknologi.

Hva er verkstedet og hvorfor trenger jeg det?

DO OK-workshops oppdager forretningspotensiale, hjelper gründere med å finne ut hvordan de kan validere, designe og bygge programvareløsninger slik at de raskt kan komme ut på markedet. Denne fasen med god definering og scoping kan spare deg ikke bare tid, men også en betydelig sum penger på slutten.

Etter en workshop vil du motta nyttige informasjon som støtter ditt utviklingsprosjekt både teknisk og forretningsmessig.

  1. Validert MVP (minimum levedyktig produkt) omfang sammen med detaljert etterslep og nøkkelbrukerreiser
  2. Tekniske anbefaling og høynivåarkitektur for å bygge og kjøre MVP
  3. Din forretningsmodell analysert med Lean Canvas eller et lignende verktøy.
  4. Tidlig estimat (kostnad,tidsplan,arbeidsmengde) av MVP
  5. Forslag til prosjektveikart og teamsammensetning

Prosjekt:

Et av DO OKs utviklingsprosjekt har vært med Beha. Vi er en stolt partner av Beha, den ledende leverandøren av elektriske varer og varmeovner med en imponerende bransjehistorie på over 100 år. Målet deres om å alltid konsentrere seg om kvalitet og ny teknologi har blitt adressert av DO OK med et prosjekt der vi startet vellykket med en workshop. Der identifiserte vi og kartla behovene for å utvikle en neste generasjons Wi-FI-app.

Powered by Labrador CMS