Industrikommunikasjon:

Gigabit Ethernet-svitsj for industriell automatisering

Den nye LAN9662 fra Microchip inkluderer en sanntidsmotor for å behandle høyhastighets sykliske data under drift.

Publisert

Industriell automasjon og digital transformasjon driver markedsveksten for skalerbare og standardiserte nettverksløsninger for å møte behovene til kommersielle operasjonell teknologi (OT)-distribusjoner. For å gi automasjonsprodusenter en omfattende nettverksløsning, kunngjør Microchip Technology (Nasdaq: MCHP) i dag LAN9662 Gigabit Ethernet-svitsjen kommer med fire porter, Audio-Video Bridging og Time Sensitive Network (AVB/TSN), to integrerte 10/100/1000BASE- T PHYs og et 600 MHz Arm Cortex-A7 CPU-undersystem.

For å støtte industrielle Ethernet-applikasjoner har LAN9662 en sanntidsmotor (RTE) som gir muligheten til å modifisere Ethernet-rammeverket under drift. Produktet er kompatibelt med industristandarder som OPC Unified Architecture (OPC/UA) og PROFINET-programvarestakk, og tilbyr deterministisk kommunikasjon som er nødvendige for industrielle nettverksapplikasjoner.

To integrerte PHY-er gir, i følge prodiusenten, ekstremt lav forsinkelse for å støtte ulike seriekjede-topologier. PHY-grensesnittene muliggjør rask databehandling innen en spesifisert tid for å gi et pålitelig nettverk for automatiseringsapplikasjoner som motor, transportbånd og flerakse robotkontrollere.

LAN9662 støtter opptil to RGMII/RMII, opptil to 1000BASE-X/SerDes/2.5GBASE-X/KX, og et Quad-SGMII/Quad-USGMII-grensesnitt. De konfigurerbare grensesnittene lar designere nå ulike typer fysiske lag eller sammenkoblinger de kan kreve.

Programvarestøtte tilbys via Microchips Switch API, EVB-LAN9662 og EVB-LAN9662-Carrier Board. Programvarestøtte tilbys også gjennom Platform BSP, Linux Switchdev og PROFINET Software Stack.

Powered by Labrador CMS